Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılması gündeme gelen ve projesi tamamlanan Zonguldak Merkez Cami'nin temel atma töreni görkemli şekilde gerçekleştirildi. Bayburt Grup tarafından yapılacak ol 3 bin 500 kişilik caminin kentin siluetine ve mimarisine büyük katkı vermesi bekleniyor. Temel atma töreni gerçekleştirilen Merkez Cami; sanatsal, mimari ve estetik yapısı ile dikkat çekiyor.

Cami projesinde emeği geçenlere teşekkür eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Bütün dünyada ve şehirlerde her kesimin kendi dinine göre şehre girdiğiniz zaman en merkezi, en görünür yerlerde en büyük ve en prestijli binalar mabetlerdir. Bizde de öyledir. Ancak Zonguldak ilimiz, bu anlamda biraz mahrum kalmıştı. Biraz geç oldu ama en güzelini inşallah bu meydana temelini atarak inşa edeceğiz" diye konuştu.

Zonguldak'ın kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Bayburt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şentürk, "Selçuklu için Ahlat ne kadar değerli ise, Osmanlı için Söğüt ne kadar değerli ise bizim için de Zonguldak o kadar değerlidir. Biz ailecek ilk Bayburtluyuz ancak kendimizi Zonguldaklı olarak kabul ettik. Ben çocukluğumun geçtiği bu yerlerde böyle bir projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi