Tarihi Zonguldak Hamamı, Ankara Köprüsüne bir kaç metre gerisinde tüm ihtişamı ile duruyor. Görüntü, sanki tarihi şehir Safranbolu`ya benziyor. Zonguldak'ta yıkımların şehre ne nedenli zarar verdiği bu fotoğrafta daha çok anlaşılıyor. Ereğli`de bile 130 yıllık hamamlar yerinde dururken biz bu tarihi hamamı hiç uğruna yok etmişiz. Ettik de ne oldu yerine bir marketimiz oldu. Zonguldak`ın her yeri market.

Fotoğrafta kubbesi bulunan bu hamamın yanında ki bina da hamama dahil olması gerek. Zira tepesinde ki çıkıntı tıpkı Ereğli Bozhane Hamamı gibi bir yapıya sahip, sanırım buhar odasının baca kısmı.

1908`de yapıldığını tahmin ediyorum. (Kayıtlarda merkeze bir hamam yapıldığı bilgisi var.) Bu hamamın fotoğraf yılı 1929 veya 1930 sonrası olmalı, Zira Ankara Köprüsü bu yıllarda yapılmıştı.

Hamamın hemen arkasında ise park var. Uzun Mehmet Parkı bu park da 1933 yılında açıldığına göre, Fotoğraf 1933 sonrası olduğu anlaşılıyor.
Gençliğimde bu alanda hamam halen duruyordu. Fakat sonra kayboldu.
Şu an hamamın olduğu yerde market, peynirci filan var.
Fotoğrafta görüldüğü gibi bu hamam yaşatılsaydı ve görünümü bozulmasaydı bugün Zonguldak turizm için bulunmaz nimet olurdu. Güya bugün Zonguldak Turizmi ile ilgili çalışma yapıyor.
Her şeyi yık, sonra turist bekle.
Eşyanın tabiatına aykırı