1933 yıllında Ankara Köprüsü`nün yakınlarında bugün Körpüaltı dediğimiz bölgede yapılan Uzun Mehmet Parkı`na madenci feneri maketi konmuştu.
O Fener 1956 yılında Fevkani Köprüsü yapımı sırasında buradan kaldırıldı. Uzun süre nerede olduğu belli olmayan fener daha sonra Zonguldak Stadın önünde beliriverdi.
Uzun süre burada kalan Fener daha sonra Sanat Okulu`nun giriş kapısının arka kısmına konuldu.
Fakat buraya konulan fener daha önceki fenerden farklı olduğu görüldü. Ya üzerinde değişiklik yapıldı ya da o fenerin benzeri yapıldı.
Orijinali yoksa hurdaya gitmiştir. Yapmadığımız bir şey değil. Yıkıp yerine sahtesini yapmak bizim işimiz.( Bakınız Filyos Kalesine)
Şehrin göbeğinden, git gide kıytırık bir köşeye atılan Fener`in yeri burası olmamalı. Bu fenerin yeri Zonguldak Limanı olmalı. Şu aralar Sahil Projesinin yapılması bunun için bulunmaz bir fırsat. Hatta bu Madenci Feneri yüksekte bir yere konulursa, Zonguldak`ın simgesi bir abidesi geline gelebilir.
Bunun için en güzel yer iskelenin ucu. İskele üzerinde herhangi bina olmaması ve buranın halkın kullanımına açılması, ucunda da bu Fener Anıtı olması bir simge oluşturur