Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla tutuklanan aralarında Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç ve makam şoförü olan polis memurunun da bulunduğu 6 şüpheli ve tutuksuz yargılanan 4 şüpheli hakim karşısına çıktı.

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilçede tarihi eser kaçakçılığı yapanlara yönelik soruşturma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, fiziki ve teknik takibin ardından geçen 22 Şubat tarihinde düzenlediği operasyonda; Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda Roma ile Antik Yunan dönemlerine ait sikke, heykel, heykelcik, pişmiş toprak kap, yüzük ve kolye gibi çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çaycuma Adliyesi'ne sevk edildi. Sabaha karşı sona eren mahkemede, aralarında Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, makam şoförü olan polis memuru Ersan Sarı'nın da bulunduğu 6 kişi, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'izinsiz kazı ve sondaj yapmak' suçlamalarıyla tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
6'sı tutuklu 10 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Çarşamba günü Çaycuma Adliyesi'nde gerçekleştirildi. Sanık avukatlarının ve sanıkların hazır bulunduğu mahkemede şüpheliler üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Mahkeme sanık savunmalarının ardından aralarında Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç ve makam şoförü olan polis memurunun da bulunduğu tutuklu 6 sanığın yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, operasyonun ardından açığa alınmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi