Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi resterasyon çalışmaları ihalesinin yapılması ile birlikte çalışmalar başladı.
Akçakoca ilçesinde bulunan tarihi Ceneviz Kalesi gün yüzüne çıkartılıyor. İhaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından, kale içine şantiye binasını açarak çalışmalara başlandı. Şu anda görülen ancak büyük bir kısmının toprak altında kalan duvarları ortaya çıkarmaya başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, çalışmalar kapsamında ilk olarak kalenin şu anda görülen ancak büyük bir kısmının toprak altında kalan duvarlarının ortaya çıkarılacağını, ardından ise giriş bölümündeki yüksek ve harap olmuş kulelerin onarılacağını söyledi.
"Turizm değerlerimizi ortaya çıkarmaya devam ediyoruz" diyen Yemenici "Ceneviz kalesi restorasyon çalışmaları başladı. Uzun zamandır ilgili bürokratik süreçlerin bitmesini beklediğimiz tarihi değerimiz 24 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ihale sonuçlanarak işi alan firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalar süratle başlatıldı. Tarihi mirasımızın ortaya çıkarılarak hem turizme kazandırılmasından ve hem de gelecek nesillere sapsağlam bırakılmasından ötürü sevinçliyim. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.
Her hangi kazaya neden olmamak için kale çevresinde güvenlik kuşağı oluşturan firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, restorasyon çalışmasının 180 günde tamamlaması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi