Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Ereğli Belediyespor'un en etkili taraftar grubu olan Genç Ereğlililer tribün lideri Burhan Önder çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk mücadelesi veren Ereğli Belediyespor'un taraftarları ve tribün lideri Burhan Önder'e tribün yasağı getirilmiş ve mahkeme süreci uzamıştı. Bu süreçte yeni sezonda takımlarını tribünde destekleyemeyen Burhan Önder ve ekibi Ereğli Belediyespor yönetimine engelin kaldırılması için talepte bulunmuşlardı. Ancak aldıkları yanıt ise kendilerini şok etti. Burhan Önder bir yöneticinin kendisine "Taraftar olsa da, olmasa da bu takım şampiyon olacak" dediğini sosyal medya hesabından iddia etti.

Bir takımın başarısında taraftarın ne denli etkili olduğu geçmişte elde edilen başarılarda gizli. Taraftarsız bir takımın başarıya ulaşması mucizelere bağlı olduğunu futbol tarihi göstermiştir.

İŞTE BURHAN ÖNDER'İN ÇARPICI AÇIKLAMASI

Genç Ereğlililer Taraftar Grububu tribün lideri Burhan Önder'in sosyal medyadan yaptığı açıklama aynen şöyle: "Sezon başı biz cezalar almıştık ceza aldığımızı yönetime söyledim bana yardımcı olun dedim taraftar, takım ,şehir ,birleşirse şampiyonluk gelir dedim Yönetimden bana denilen TARAFTAR OLSADA ,OLMASADA BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK. Bugün liderin 10 puan gerisindeyiz. Hiç kimse bu kulüpten üstün değil bu kulüp KDZ EREĞLİ HALKININ. Taraftar yok sayılırsa, şampiyonluk hayal olur"

Editör: Pusula Gazetesi