Zonguldak Kömürspor taraftarı Pazar günü oynanacak Kocaeli Birlik maçına gidemeyecek. Maçlarını bin 800 kişilik Alpaslan Türkeş Stadı'nda oynayan Kocaeli Birlikspor, Zonguldak Kömürspor ile oynayacağı maç öncesinde şok bir gelişme yaşandı. Dün toplanan Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu, Kocaeli Birlikspor-Zonguldak Kömürspor maçına Zonguldak Kömürspor taraftarlarının güvenlik nedeniyle alınmayacağını açıkladı. Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu Alpaslan Türkeş Stadı'nın eski bir stad olması nedeniyle Zonguldak Kömürspor taraftarının maça yoğun ilgi göstereceğini göz önünde bulundurarak stadta gerekli güvenlik tedbirlerinin alınamayacağını açıkladı.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR TARAFTARI ÖRNEK TARAFTAR

Son yıllarda yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle, içerde dışarıda takımına centilmence desteği ile en önemlisi takımı üzerindeki etkisiyle Türkiye'de lider taraftarlardan birisi olan Ultras Elmas ve Genç Zonguldaklılar'ın yanı sıra son dönemlerde oluşturulan Kara Sevdalılar ön plana çıkıyor. Seslerini negatif değil, sürekli pozitif olarak duyuran Zonguldak Kömürspor taraftarına Kocaeli Birlik maçında getirilen deplasman yasağı adeta şok etkisi yarattı. Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da bu Centilmen Zonguldak Kömürspor taraftarının olumlu yaklaşımını göz önünde bulundurmaması şaşkınlık yarattı. Öğrencilere kırtasiye, ayakkabı, giyecek, yiyecek desteğinde bulunan, fakir ve muhtaç ailelere sahip çıkan bu taraftardan kime zarar gelir. Takımına sahip çıkan taraftardan ne zarar gelir merak konusu.

BAŞKAN ERHAN YILMAZ'DAN PUSULA'YA AÇIKLAMA

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz Pusula'ya yaptığı açıklamasında "Biz de maçların seyircili olmasını istiyoruz. Zonguldak'a geldiğimizde iyi karşılandık. Maçlar karşılıklı seyirciyle daha güzel. Ancak Kocaeli Spor İl Güvenlik Kurulu Alpaslan Türkeş Stadı'nın eski olması nedeniyle, Zonguldak Kömürspor taraftarınında çok sayıda gelecek olması nedeniyle maçta gerekli güvenliği sağlayamayacağı için rakip taraftarın maça alınmayacağını açıkladı. Bu durumun bizle kesinlikle ilgili yok. Biz sezon öncesinde maçlarımızı başka bir statda oynamak için başvurmuştuk. Ancak kabul görmedi. Bizde mecburen burada oynuyoruz. Alınan karara saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi