Kızılcık (Kiren) Çorbası, Manda Sütü Köpüğü ile paylaşan: pusula67televizyonu

Malzemeler:

  • 600 gr taze kızılcık
  • 70 gr ayçiçek yağı
  • 60 gr yeşil biber
  • 30 gr un
  • 1 lt su
  • 50 gr tereyağı
  • 50 ml manda sütü
  • 20 gr krema
  • 1 adet orta boy portakal
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

1- Kızılcıkları 15 dakika haşlayıp, süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırınız.

Süzülen suyu ayrı bir yere ayırınız, dökmeyiniz.

2- Bir tencerede ince kıyılmış biberleri tereyağı ile 3-4 dk. Kavurunuz.

3- Üzerine unu ekleyin ve 2-3 dk. Daha kavurun.

4- Ayırdığınız kızılcık suyunu ve 1000 gr. Suyu ekleyin ve hızlıca karıştırınız.

5- Tuz ve karabiber ekleyip 10 dk kaynatıp servis kasesine alınız.

6- Cezvede sütü ve kremayı bir kaşım kanatınız ve el blenderi ile köpürtünüz.

7- Kasedeki çorbanın üstüne bir kaşık köpüğü, üstüne de portakal kabuğu rendesi serpiştirip servis ediniz.

Kızılcık meyvesi, Ağustos ve Eylül aylarının gözbebeğidir.

Genellikle Karadeniz kıyılarını sever.

Kızılcık meyvesinin tadı ekşi ve mayhoştur.

Kızılcık meyvesi tadı ile de oldukça iddialı bir eyvedir.

Kızılcık meyvesinin çok fazla faydası vardır.

Kızılcıkgiller familyasından olan kızılcık meyvesinin çiçeği, yaprağı, gövdesi şifa deposudur.

Yöresel adı da 'Kiren'dir.

Editör: Pusula Gazetesi