Yavuz kutlama mesajında, 100 yılı geçkin süredir yurtsever hekimlerin bize mirası olarak bu kutlamalara devam ettiklerini belirterek; "1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da tıbbiye 3. Sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü hekimleri de destek vermiştir. Böylece ilk Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır"

"100 yılı geçkin süredir o yurtsever hekimlerin bize mirası olarak bu kutlamalara devam ediyoruz. Hekimlik tüm dünyada en kutsal mesleklerden biridir. Fedakarlık, özveri ve her şartta sağduyu ile çalışmayı gerektirir. Bu mesleği icra eden hekimlerin refah, uygun çalışma şartları ve en önemlisi güvenli bir ortamda çalışmaları çok önemlidir.
Mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi sadece sağlık çalışanlarının değil tüm insanlığın ve toplumun hedefi olmalıdır. Unutmamalıdır ki mutlu, huzurlu ve kendini güvende hisseden koşullar içinde çalışan kişiler mesleğinde başarılı ve verimli olabilir.
En önde gelen amacının insan sağlığını korumak, yaralı kapatmak olan hekimlerimizin özveri, sabır ve fedakarca çalışmalarında kolaylıklar diliyor ve 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz" dedi.