İYİ Parti Zonguldak İl ve Merkez İlçe Başkanlığı'nın tabelaları, 18 bin TL'lik ödemenin yapılmadığı gerekçesiyle işi yapan firma tarafından söküldü. İddiaya göre; İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı, parti binasının kuruluşunda kentte bulunan bir firmaya 18 bin TL karşılığında tabela yaptırdı. Ödemenin ise ilerleyen bir tarihte yapılacağı belirti. Firma yetkilileri, defalarca ödeme yapılması için partiye gittiklerini ve kendilerine ödeme yapılmadığı gibi hakaretler edildiğini belirterek tabelaları sökme kararı aldı. Öğlen saatlerinde Gazipaşa Caddesi'nde bulunan parti binasına gelen firma yetkilileri ve işçiler, 18 bin TL'lik tabela ücretinin ödenmesini istedi. Ödeme yapılmayınca partinin İl ve İlçe Başkanlıkları tabelaları işçiler tarafından söküldü.

İLÇE BAŞKANI SENETLE ÖDEME YAPTI

Sökülen tabelaların minibüse yüklendiği esnada partiye gelen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı serhat Yıldırım, kendilerine bir tebligat yapılmadığını ileri sürerek yapılan işlemin yasal olmadığını belirterek, "Bu şekilde olmaz, çok büyük suç. Polis çağıracağım. Ben bu partinin merkez İlçe Başkanıyım. Bana bir şeyin var mı? tebligat çektiniz mi? Bana gelmediniz. Tabelaları sökmek doğru bir yaklaşım değil" dedi. Partiye fatura gönderdiğini ve ödemenin yapılması gerektiğini defalarca söylediğini belirten firma yetkilileri, "Suç işliyorsam sorun değil. Ben 18 bin TL'lik iş yaptım size. Benim size bir garezim kesinlikle yok. Ben buraya iş yaptım. 18 bin TL sizden alacağım var, tebligat dahi çektim. Her gün buraya gelip gidiyorum. Bana 1 lira bile ödeme yapmamışsınız. Sonra Türkiye iyi olacak, şöyle olacak böyle olacak. Böyle bir şey yok. Polis de çağırabilirsiniz. Ben burada size hizmet verdim. Karşılığını istiyorum. Ben size bir şey mi yaptım? Sözleriyle tepki gösterdi.

TABELALAR GERİ TAKILDI

Firma yetkilileri ile görüşen Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ödemenin yapılacağını söyledi. Yıldırım'ın ödemenin yapılacağının teminatı olarak da senet verdiği ve ödemenin kısa süre içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi. Firma, teminatın ardından söktüğü 2 tabelayı yerine taktı. Öte yandan parti binasına gelen başka alacaklılar da olduğu ve ödemelerin yapılmasını istedikleri öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi