Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde geçtiğimiz hafta oynanan Akınspor-İhsaniyespor maçında çıkan olayların ve devamında verilen cezaların yankıları devam ediyor. Akınspor yönetimi kendi futbolcularına çok fazla, İhsaniyesporlu futbolcuların ise çok az cezalar aldığı konusunda büyük tepki gösterdi.
Akınspor yönetimi başta maçın raporlarını tutan hakem ve gözlemcilere ve Futbol İl Disiplin Kurulu'na tepki göstererek cezaların adaletsizliğini sordu.
AKINSPOR YÖNETİMİNİN TEPKİSİ SERT OLDU
İşte Akınspor'dan yapılan açıklama: "İhsaniyespor müsabakası sonrasında: Maçın Hakemi Davut Özen tarafından Saha komiserine Akınspor ve İhsaniyespor yönetimine sunması için verilen kararda kendi el yazısıyla İhsaniyespor'lu 3,4 ve 10 numaralı oyuncuları direk kırmızı kartla ihraç ettiğini bildirmişti.
Fakat ne hikmetse bu İhsaniyespor'lu üç oyuncudan 4 ve 10 numaralı oyunculara direk kırmızı kart görmelerine rağmen Perşembe günü yapılan toplantıda ceza çıkmamıştı.
Soru 1: Orta Hakem Davut Özen raporunda bu oyunculara yumruklayarak kavgaya karışmalarına rağmen neden kırmızı kart gördüğünü yazmadı ?
Soru 2: Şayet raporuna kavgaya karıştıklarını, kırmızı kart gördüklerini yazdıysa cezalarını kim vermedi ya da veremedi ? Yoksa telefonla birileri araya girip ceza almaları mı engellendi ?
Soru 3: Bugün ne oldu da bu ceza almayan oyunculara ceza çıktı ? 1 gün sonra Aklınız başınıza mı geldi ? Yoksa aklınızı başınıza mı getirdik ?
Soru 4: Geçen sene hakeme yumruk atarak bayıltan Filyos Ateşsporlu oyuncuya 1 yıl, Amedsporlu futbolcuya elinde jiletle oyuncuları kestiği için 20 maç (1yıl bile değil) ceza veren bu düzen, ne oldu da bizim oyuncumuza 2 yıl futboldan men cezası verdi ?
Biraz Allah inancınız ve korkunuz varsa bu sorulara cevap verirsiniz. Bu kadar bariz bir şekilde Ereğli düşmanlığı yapan İl ceza kurulu veya İl hakem kurulu bu sorularımıza geçerli bir sebeple cevap vermezse hakkımızı yasal yollardan arayacağımızı beyan ederiz.
Çaydeğirmeni Belediyespor müsabakasının orta hakemi Esim Aydemir'in yalan yanlış yazdığı raporlar, ligin kalitesinin çok altında olan bazı eğitimsiz hakemler. Sporcu psikolojisinden anlamayan egolu,ağzı bozuk,kibirli birkaç hakemin adaletsiz maç yönetimleri sonucu bu durumdayız.
İl ceza kurulunun ortaya çıkan skandalıyla birlikte 2016 senesinde olduğu gibi bir kez daha haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz. İl ceza kurulu derhal istifa etmelidir. Daha fazla skandala ve Zonguldak futboluna zarar vermeye hakkı yoktur. Ereğli takımları sahipsiz değildir.
Bu yapılan haksızlıklara karşı susan,konuşmayan 3 maymunu oynayan Ereğli'deki tüm takımlar,yöneticiler dahil kim varsa onlar da dilsiz şeytanlardır! Unutmayın sizler sustukça yarın size de sıra gelecek"