Ülke genelinde eş zamanlı olarak 6'ncı kez düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu İstanbul'dan Diyarbakır'a Sinop'tan Antakya'ya Türkiye'nin bir çok şehrinde gönüllü kadınlardan oluşuyor.

Çaycuma'da düzenlenen bisiklet turuna rengarenk ve süslenmiş bisikletleriyle katılan kadınlar, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Atatürk Anıtı önünden,Nihat Kantarcı Caddesi üzerinden Seka Sosyal Tesislere 5 kilometre yol kat eden kadınlar, bisiklet turunu Öğretmenler Evi önünde tamamladı.

Çiçekler ve balonlarla süsledikleri bisikletleri ve rengarenk kıyafetleriyle tam bir karnaval havasında gerçekleşen bisiklet turuna katılan kadınlar vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

bazı erkek bisikletçiler de etkinliğe destek verdi.

Etkinliği Çaycuma'da organize eden Pelin Kocaağa şu bilgileri verdi; "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü vesilesiyle ilk kez bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğin fikir annesi bir tarih öğretmeni olan Sema Gür'dür. Ona çok teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız bisiklet kullanımını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek. Ayrıca trafikte bisiklet üzerinde araçlar tarafından sıkıştırılıp hayatını kaybedenlere de dikkat çekmek istiyoruz. Bunu da kavgasız, gürültüsüz sadece süslenerek yapıyoruz".

Editör: Pusula Gazetesi