Zonguldak'ın Devrek ilçesinin yetiştirdiği değerli müzisyen Süreyya Akkaş'a, "Sanatta 60'ncı Yıl Saygı Gecesi" düzenlendi. Çınar Otel'de düzenlenen geceye; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ferdi Kesikoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Akdemir, Devrek Belediye Meclis Üyeleri; Faik Mekik, İsmail Külah, Mustafa Esen, Mustafa Yumurtacı, Şahin Aldıbaş, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanı Celal Ş. Telci, Şair-Yazar-Gazeteci İbrahim Tığ, ailesi, sevenleri ve dostları katıldı.

Gecede konuşan müzisyen Süreyya Akkaş, kendisi için böyle anlamlı ve önemli bir gece düzenleyen belediyeye teşekkür ederek, "Bana bu geceyi yaşatan Belediye Başkanımıza teşekkür etsem azdır. Sağ olsun, beni onura etti. Ölünceye kadar bu alanda çalışacağıma kendi kendime söz verdim. Müzisyen arkadaşlar yetiştirdik, yetiştirmeye de devam ediyorum. Müzik yoluna çıkardığım öğrencilerim oldu, onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de, "Devrek'in yetiştirdiği değerli müzik adamı Süreyya Ağabeyimiz, 60 yıldır bu alanda ilçemize hizmetler verdi. Devrek Lisesi Bandosu'nun kurulmasında, Devrek Belediyesi Bandosu'nun kurulmasında görev aldı. Akkaş, sadece Devrek'te değil, Sinop, Çaycuma kısacası bölgemizin her yerinde bu alanda hizmetler verdi. Bu değerli insanımıza böyle bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyuyorum, kendisine sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" diye konuştu.

ROSAK Başkanı Celal Ş. Telci de, yaptığı konuşmada, "Derneğimizin kurucu üyelerinden, yöneticimiz, değerli müzik adamı Süreyya Ağabeyimizi 60'ncı sanat yılı nedeniyle kutluyor, onunla ilçemiz olarak gurur duyduğumuzu yinelemek istiyorum" dedi.

Gecede, Süreyya Akkaş'a, sanatında 60'ıncı yılı nedeniyle, Belediye Başkanlığı, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği, Devrek Kültür Derneği, Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çınar Otel birer anı plaketi sundu.

Gece, Süreyya Akkaş'ın yetiştirdiği öğrencilerin seslendirdiği eserlerle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi