2018-2019 futbol sezonu Zonguldak Amatör Süper Ligde şampiyon Gelikspor oldu. Son oynadığı Muslu Belediyespor galibiyetinin ardından ligin tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyen Gelikspor geri kalan 3 maçına formalite gözüyle bakıyor. Mavi-beyazlı ekip son 3 maçını da kazanarak ligi en fazla puanla tamamlamayı hedefliyor.

LİGİN DİBİ CADI KAZANI GİBİ

Şampiyonun belirlendiği Amatör Süper Ligde ise küme düşme potasında büyük bir heyecan yaşanıyor. Filyos Ateşspor'un ligden çekilmesinin ardından Capeti Merkez Atölyesispor'un da matematiksel olarak şansı kalmadı ve Filyos-Capeti küme düşen 2 takım oldu. Ligde küme düşecek üçüncü takıma ise tam 3 aday var.

Ligin tamamlanmasına 3 hafta kaldı ve küme düşme potasında bulunan 10'ncu sıradaki Kozlu Belediyespor 17 puana sahip. 9'ncu sırada bulunan Çaycumaspor 20 puan ve 8'nci sıradaki Perşembe Belediyespor'un 21 puanı bulunuyor. Bu üç takım kümede kalmak için tüm kozlarını oynayacak.

Son üç maçta Kozlu Belediyespor ve Perşembe Belediyespor, Filyos Ateşspor'un maçlara çıkmaması nedeniyle 3'er puanları garanti. Çaycumaspor ise diğer iki takıma oranda daha dezavantajlı görünüyor. Geriye kalan 3'er maç 3 takımında kaderini belirleyecek. Her takım kendi kaderini kendisi çizecek. (Haber: Ender Yüksel)

PERŞEMBE BELEDİYESPOR

Akınspor-Perşembe Belediyespor

Perşembe Belediye-Filyos Ateş 3-0 (H)

Perşembe Belediyespor-Gelikspor

ÇAYCUMASPOR

Muslu Belediyespor-Çaycumaspor

Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediye

Akınspor-Çaycumaspor

KOZLU BELEDİYESPOR

Filyos Ateşspor-Kozlu Belediye 3-0 (H)

Kozlu Belediyespor-Alaplı Belediyespor

Capeti Merkez Atölyesi-Kozlu Belediye

Editör: Pusula Gazetesi