Zonguldakspor'a gelir amaçlı yeni proje gündeme bomba gibi düştü. 20 Nisan Cuma günü spor yorumcusu ve futbol antrenörü Resul Kumaş'ın Pusula Gazetesi'nde gündeme getirdiği "Çöp Alanı Moloz Döküm İşi Zonguldakspor'a gelir maçlı verilsin" önerisi hayata geçiyor.

Zonguldakspor yönetimi bu konuda belediyeye yaptığı müracaata olumsuz bakıldığı öğrenilirken, yönetim bu kez Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'dan randevu alarak Çöp döküm alanı için destek isteme kararı aldı.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ VALİ AHMET ÇINAR

Zonguldak'ta göreve başladığı günden itibaren kentin gerek kültürü, gerek sosyal yaşam alanları ve kendin gelişimi için İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile birlikte büyük atağa kalkan Vali Ahmet Çınar özellikle Zonguldakspor konusunda da çok hassas olduğunu görev süresi içinde gösterdi. Kulübün kalkınması ve ayakta durabilmesi için maddi manevi büyük destekler veren Vali Ahmet Çınar'ın Zonguldakspor sevgisi her geçen gün arttı. Fırsat buldukça Zonguldakspor'un maçlarına gelen ve yönetime her konuda destek veren Ahmet Çınar'ın Zonguldakspor sevgisi taraftarı ve camiayı da gururlandırmış ve umut ışığı olmuştu.

GÖZLER ŞİMDİ AHMET ÇINAR'DA

Zonguldakspor yönetiminin Vali Ahmet Çınar'ı ziyaret ederek Çöp döküm alanına dökülecek moloz ve hafriyatlardan elde edilecek gelirin Zonguldakspor'a aktarılması konusunda destek isteyecek. Vali Çınar'ın bu konuya sıcak bakması ve her türlü kolaylığı sağlaması bekleniyor.

Zonguldakspor yönetimi Milletvekillerinden beklediği desteği göremezken, kırmızı-lacivertli kulübe Vali Ahmet Çınar'ın dışında beklenen destek alınamadı.

Zonguldakspor yönetiminin Vali Ahmet Çınar'ı ziyaretinin ardından alınacak karar ise merakla bekleniyor.

İŞTE RESUL KUMAŞ'IN, 20 NİSAN 2018 TARİHİNDEKİ KÖŞE YAZISI:

Spor Yorumcusu ve Futbol Antrenörü dili sivri, siyaha siyah, beyaza beyaz diyebilen, cesaretli ve doğru bildiğini söyleyen Resul Kumaş Zonguldaspor'a gelir önerisi sundu.

Resul Kumaş, Pusula Gazetesi'ne yazdığı köşesinde Zonguldakpor'a gelir için şu öneride bulundu:

"Zonguldak-Kozlu yolu üzerinde bulunan benzin istasyonları karşındaki eski çöplük alanı inşaat molozu döküm alanı olarak kullanılıp Zonguldakspor için güzel bir gelir kaynağı olabilir. Bu iyi değerlendirilmeli.

Sayın Valimiz Ahmet Çınar göreve başladığı günden beri merkezde değişimler olmaya başladı.

Son alınan karar Zonguldakspor için çok iyi bir gelir kapısı olması adına sevindirici bir karar olur. Eski çöplük alanı inşaat artıklarının depolama yeri olarak kullanılarak buraya döküm için gelecek kamyonlardan alınacak ücretin Zonguldakspor'a verilmesi benim en büyük isteğimdir. Ben gibi Zonguldakspor'u sevenlerin de hedefi budur.

Gelirsiz profesyonel bir kulüp yok olmaya mahkumdur. Bu duruma düşmeyelim.

Evet şimdi top 5 milletvekilimizde. Onlar istesin bu iş çok kolay olur. Bu seferlik olsun gelin bir araya da Zonguldakspor'un artık yüzü gülsün.

Şunu unutmayalım bir kulüp bir kentin kültürünü temsil eder.

Siz Sayın Milletvekillerimiz Zonguldakspor için bu döküm alını işini halledin, geliri Zonguldakspor kulüp kasasına girsin bakın o zaman kulüp nerelere gelir. Bu işin zevkini de sefasını da o zaman şeref tribününde otururken siz süreceksiniz.

Kafaları karıştırmayalım. Para gelen yer denetlenmeli. Onu da Sayın Valimiz yapar. O zaman her şey düzenli işler.

Çöp alanı dökülen molozlarla düzlenip uygun hale gelmesinin ardından ise Zonguldak'a yaşam merkezi ve yeşil alan olarak değerlendirilmeli, spor alanları yapılmalı ve halk için projeler üretilmeli.

Uzun lafın kısası iki şeye çok ihtiyacımız var.

1 Üzülmez Gönül Alışır Sahası'nın Zonguldakspor'a verilmesi,

2 Eski çöplük alanının işletmesi ve geliri de kulübe aktarılmalı.

Bu iki konu çok ama çok önemli. Hem de acil. Artık Zonguldakspor için herkes ama herkesin bir şeyler yapma zamanı. Hem de tam zamanı.

Hem hamle zamanı, hem de seçim zamanı..."


PUSULA GAZETESİ SPOR MUHABİRİ ENDER YÜKSEL'DEN DESTEK

Pusula Gazetesi Spor Muhabiri Ender Yüksel ise Resul Kumaş'ın önerisine destek verdi: "Zonguldakspor Türkiye liglerinde sabit geliri olmayan, maddi manevi sıkıntı yaşamasına rağmen durumu ve konumuna göre 2. Ligde barınmaya çalışan mazisi köklü başarılı bir futbol takımı görünümünde.

Yıllardır en büyük sorun sabit gelirinin olmaması. Bakıldığında bir tek Lavuar alanında bulunan otopark kulübe küçük de olsa bir gelir bırakıyor. Bunun dışında bir geliri de yok.

Zonguldak'ta dili sivri, doğru bildiğini çekinmeden konuşan, izleyenlerin ve dinleyenlerin cesaretli yorumları ve söylemleriyle taktirini toplayan bir spor yorumcusu olan Resul Kumaş Zonguldakspor'a bir gelir önerisi sundu.

Kumaş eski çöp alanının inşaat molozları döküm alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini, bu fikre de Vali Ahmet Çınar ve Zongludaklı 5 milletvekilinin destek vermesini istiyor. Buraya moloz dökecek her kamyondan belirli bir ücret alınarak gelirinin Zonguldakspor'a verilmesini talep ediyor.

Belli bir süre sonra dökülen molozlarla birlikte çöp alanının düzgün ve gerekli dolguların ardından çöp alanının çok güzel bir proje ise spor ve yeşil alan hale getirilmesini, Zonguldak halkının nefes alabileceği güzel bir tesis haline dönüştürülmesini istiyor.

Resul Kumaş bir taşla iki kuş vurulmasından yana. Birincisi zonguldakspor'a bir gelir kapası açılacak, ikincisi ise Zonguldaklı halkı yaşanabilir, güzel bir spor ve yeşil alana kavuşacak.

Olur mu, hem de çok iyi olur. Bu fikir ve düşünce Resul Kumaş'ın. Uygulayıp uygulamamak da kentin ileri gelenleri, milletvekilleri ve yetkililerindedir. Fikir burada, arazi orada.

Editör: Pusula Gazetesi