Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig'de Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarla 6'ncı hafta müsabakaları tamamlandı. Haftaya lider giren Alaplı Belediyespor, liderliği Gelikspor'a kaptırdı.

KİLİMLİ BELEDİYESPOR-ALAPLI BELEDİYESPOR: 4-3

Sezona şampiyonluk parolasıyla girmesine rağmen zirveden 4 puan geride kalan Kilimli Belediyespor, sahasında lider Alaplı Belediyespor'u konuk etti. 3-1 yenik duruma düşmesine rağmen maçı bırakmayarak sahadan 4-3 galip ayrılan Kilimli Belediyespor haftanın en karlı ekiplerinden birisi oldu. Sarı-siyahlı ekip 11 puanla zirveye yaklaşı, Alaplı Belediyespor ise liderliği kaybetti.

GELİKSPOR-ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYESPOR: 2-0

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Gelikspor sahasında konuk ettiği Çaydeğirmeni Belediyespor'u 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Mavi-beyazlı ekip bu galibiyetle lider Alaplı'nın Kilimli'de kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu. Gelikspor 13 puana yükselirken, bundan sonra oynayacağı maçlarda puan kaybı yaşamadan yoluna devam etmeyi planlıyor.

MUSLU BELEDİYE-ÇATES IŞIKSPOR: 0-2

Ligde kötü günler geçiren Muslu Belediyespor sahasında ÇATES Işıkspor'u konuk etti. Maçta üstün oynayan ÇATES Işıkspor galibiyet serisine Muslu karşısında da devam etti. Sahadan 2-0 galip ayrılan ÇATES puanını da 9'a yükselti. Muslu ise 5 puanda kaldı.

İSTASYON GEMİCİLER-YENİMAHALLESPOR: 0-1

Ligde yalnızca 1 galibiyeti bulunan İstasyon Gemicilerspor sahasında Yenimahallespor'u konuk etti. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmadan galip ayrılan takım misafir Yenimahallespor oldu. Kötü gidişatına son vermek amacıyla çıktığı maçı da kaybeden İstasyon Gemiciler bu yenilgiyle ligin son sırasına yerleşti. Yenimahalle ise 12 puanla üçüncü sıraya çıktı.

İHSANİYESPOR-AKINSOPR: 3-1

Haftaya son sırada giren İhsaniyespor saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Akınspor'u yenmeyi başardı. Sahadan 3-1 galip ayrılan İhsaniyespor altın değerinde 3 puan alarak son sırada girdiği ligde biran da küme düşme potasından kurtularak 8'nci sıraya yerleşti. Akınspor ise bu sonuçla 5 puanla küme düşme potasına girdi.

ÇAYCUMASPOR-PERŞEMBE BELEDİYESPOR: 3-2

Haftanın en çekişmeli maçlarından birisi Çaycuma'da oynandı. Vadi derbisi olarak nitelendirilen maçtan Çaycumaspor 3-2 galip ayrılarak önemli bir galibiyete imza attı. Perşembe Belediyespor ise zirve yolunda önemli avantaj yitirdi. Her iki takım açısından da adeta gidip-gelen maçtan galip ayrılan Çaycumaspor ise puanını 10'a yükselterek zirveye bir adım daha yaklaştı.

Editör: Pusula Gazetesi