TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamasında 12 Haziran'da Süper Lig, 1, 2 ve 3'üncü Lig'in yanı sıra BAL'ın da başlayacağını açıkladı. Ancak Süper Amatör Lig ve diğer amatör ligler için ise kesin bir açıklama yapmazken, amatör liglerin durumlarını önümüzdeki günlerde görüşerek resmi açıklama yapacaklarını söyledi.

TFF, SÜPER AMATÖR LİG'İN DURUMUNU SONRA AÇIKLAMA KARARI ALINDI

TFF Başkanı Nihat Özdemir amatör ligler için ise şunlarısöyledi: ''Şuanda ilk hedefimiz Süper Lig TFF 1.Lig, TFF 2.Lig, TFF 3.Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin 12-13 ve 14 Haziran tarihleri arasında başlatmak. Amatör Liglerin başlaması yönünde de çok talep oldu. Onları da anlıyorum. Onlarla ilgili de önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız. Durumu değerlendirip ona göre bir karar vermek istiyoruz. İnşallah hep birlikte bu Corona Virüs salgınını atlatıp futbol dolu günlere tekrar döneceğiz"

KİLİMLİ VE DİĞER TAKIMLAR BEKLEMEDE

Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper ligde lider Kilimli Belediyespor 19 maçta 50 puanla liderliğini sürdürürken, ikinci Gelikspor ise 45 puanla ikinci sırada. Ligin bitimine 3 hafta kala üçüncü sıradaki Alaplı Belediyespor'un şampiyonluk şansı kalmadı. Kümede kalma mücadelesi veren İhsaniyespor, Muslu Belediyespor ve Akınspor kümed düşme potasında bulunuyor. Akınspor'un düşmesi kesinleşti.

TFF Süper Amatör Lig maçlarının da alacağı karara göre oynatması bekleniyor.