TFF'nin Corona Virüs salgını nedeniyle ertelediği ligler hakkında geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama sonrasında Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Liglerin oynanmasına karar verdi. Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligin tamamlanmasına 3 hafta kalırken Lider Kilimli Belediyespor şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı. 50 puanlı Kilimli Belediyespor'un en yakın rikibi 45 puanlı Gelikspor.

TFF 2'nci Amatör Küme müsabakaları hakkında da ilk yarısı oynanmayan ligler için lig oynanmamış kabul edilmesine karar vermişti.

ASKF YÖNETİMİ TOPLANDI

Zonguldak ASKF Yönetim Kurulu toplantısı Kemal Demir başkanlığında toplandı. Toplantıya ASKF yönetim kurulu üyeleri ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç da katıldı.
SÜPER LİG 25 TEMMUZ'DA PLANLANDI
ASKF Başkanı Kemal Demir yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları toplantı sonunda Zonguldak Deplasmanlı Amatör Küme'nin 'şimdilik' 25 Temmuz 2020 tarihinde başlamasına karar verdiklerini, ancak Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun son kararı vereceği söyledi.

2'NCİ KÜME İÇİN TFF'YE 3 ÖNERİ SUNULACAK

Zonguldak Başkanı Kemal Demir 2'nci Amatör Küme için yönetim olarak 3 değişik öneri hazırladıklarını ve bu önerileri TFF'ye sunacaklarını söyledi.

Demir, birinci öneri olarak liglerin iptali durumunda 2'nci Amatör Küme takımlarının sezon başında yapmış oldukları masraflar ve TFF'ye dönenen transfer ücretlerinin kulüplere geri ödenmesi.

İkinci öneri Profesyonel liglerde olduğu gibi amatör külüpler içinde Corona Virüs testi yapılarak 2'nci kümenin seyircisiz olarak oynatılması

Üçüncü öneri ise Liglerin iptal edilmesi halinde 2'nci Amatör Küme takımlarının tümünün 1'nci Amatör Küme'ye çıkarılarak 2020-2021 futbol sezonunda 1'nci Amatör küme olarak oynatılması seçenek olarak sunulacak. Bu öneri kabul etilmesi halinde gelecek sezon gruplardan 5'er takım 2'nci amatör kümeye düşecek.

ASKF bu 3 öneriden birinin kabulü için TFF'den sonuç bekleyecek.