Zonguldakspor'a talip olan Dubai Kraliyet Aileleri İş Konseyi Başkanı Süleyman Taşçı dün Zonguldakspor Genel Kaptanı Hacı Demir'in yaptığı "Zonguldakspor satılmadı, satılmayacak" açıklamasına yanıt verdi. Taşçı, "Amacımız Zonguldakspor'u önce 1'nci lige, sonra Süper Lig'e çıkarmaktı. Ancak Hacı Demir 'Zonguldakspor satılmadı, satılmayacak' diyerek son noktayı koydu" dedi.

İŞTE SÜLEYMAN TAŞÇI'NIN AÇIKLAMASI

Süleyman Taşçı bugün yaptığı açıklamasında şunları söyledi. "Zonguldak'ta, Zonguldak dışında, Almanya ve Avrupa'da yaşayan, yüreğinde Zonguldak sevgisi hisseden tüm Zonguldaklılara selam ve saygılarımı sunarak açıklamama başlamak istiyorum.

Çok uzun yıllar önce Zonguldak'tan Almanya'ya göç etmiş bir madenci çocuğu olarak, Almanya'da doğmuş, Shalke 04 kulübünde futbola başlamış ve şu anda da Dubai Kraliyet Aileleri iş Konseyi Başkanı olarak, Zonguldaklı dostlarım ile yaptığı istişareler sonucunda, futbol takımımızı süper lige çıkarmak için bir dizi çalışmalar yaptım.

Mevcut Zonguldak Kömürspor yönetimi yaklaşık bir aydır görüşmeler yapıyoruz. Ben ilk gün ne söylediysem, sözümde durdum. Bu süreç içinde Zonguldak Belediye Başkanımız, Valimiz ve birçok yetkili ile de görüşmeler yaptık. Gelinen noktada, bizim Kraliyet Ailelerimiz dışında kendi imkanlarımız ile ayırdığımız bütçeyi, (bu rakam kamuoyuna da yansımıştır, 4 milyon Tl. dir.) aşamayacağımızı ilk gün kendilerine söyledik. Ancak, bizim düşündüğümüz bütçenin yaklaşık 4 katı bir rakamda ısrar edildi. Ve, sonuçta da dün Sayın Hacı Demir bir açıklama yaparak "Duyduk duymadık demeyin, Zonguldakspor satılmadı, satılmayacak" diyerek son noktayı koydu.

Benim amacım, Zonguldakspor'u ilk etapta PTT 1. Ligine çıkarmak, ardından da Dubai Kraliyet Ailelerimizin desteğini alarak Zonguldakspor'u eski şanlı günlerine geri döndürmek ve tüm Zonguldaklıların hayali olan SÜPER LİGE çıkarmaktı. Bu şimdilik mümkün olmadı.

Bir Zonguldak çocuğu olarak, bu süreç içinde hayatımda ilk kez bize "kıvırcık" denildiğini de öğrendim. Ben Almanya'da doğmama rağmen, atalarım, köküm ve kökenim Zonguldaklıdır. 43 yaşımdayım. Küçük yaşlarda futbola başladım. Futbolun bir şehir, bir ülke için tanıtımdaki önemini biliyorum. Bu yüzden, Zonguldakspor'un SÜPER LİG'te olmasını çok arzu ediyorum. Sadece Almanya'da yarım milyon Zonguldaklı gurbetçimiz vardır. Eminim ki, Zonguldak'ta yaşayan herkes de futbolla ilgilensin, ya da ilgilenmesin Zonguldakspor'u SÜPER LİG'te görmek ister.

Bu iyi niyetli girişimimiz şimdilik sonuç vermemiş olabilir. Niyet iyi olduktan sonra, başarıya ulaşmak için A planı olmuyorsa, B, C, D alternatifleri her zaman vardır. Bizim, Zonguldak sevgimiz, Zonguldak sevdamız köklerimizdeki derinliklerden gelmektedir. Bu sevgi ve sevda bizde olduğu sürece, inşallah el attığımız bir konuda zaman içinde çok güzel gelişmeler olacaktır. Bunu da, bütün Zonguldak halkı görecektir.

Bu vesile ile hayatımın bundan sonraki bölümünde, her konuda memleketim olan Zonguldak'a sosyal, kültürel, ekonomik her konuda elimden gelen her türlü katkıyı sağlayacağıma, yakın diyalogda olduğumuz Kraliyet ailelerimizin de, bölgemizde yatırım yapması için elimden gelen her türlü katkıyı sunacağımın bilinmesini istiyorum.

Zonguldak kamuoyuna saygı ile duyurulur."