TFF Başkanı Nihat Özdemir'in "Şimdilik liglerin 12 Haziran'da başlamasına karar verdik" açıklamasının ardından bir çok 2 ve 3'üncü ligin yanı sıra Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden de büyük tepkiler geldi.

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner de süreci değerlendirirken liglerin devamı kararına tepki gösteren kulüp başkanlarına dahil oldu.

"FUTBOLUN BASKETBOL VE VOLEYBOLDAN NE FARKI VAR"

Başkan Caner, 'Corona Virüs salgını sürecinde bir çok şehrin giriş ve çıkışı kapatıldı. Türkiye'de hala ölümler devam ediyor. Basketbol ve Voleybol gibi branşların ligleri iptal edilirken bizler niye edemiyoruz. Caner, TFF Başkanı Özdemir'e seslenerek "Futbol branşının basketbol ve voleybol branşlarından farklı ne farkı var" dedi.

"VİRÜSÜN EN ÇOK OLDUĞU İLLER ARASINDAYIZ"

Başkan Caner, ''Takım olarak antrenmanları nasıl yapacağız. Bizim zaten tesis sıkıntımız var. Maçları Devrek'de oynayacağız. Ama soyunma odaları zaten küçük sosyal mesafeye nasıl uyacağız. Diğer şehirlere aynı otobüsün içinde nasıl gideceğiz. Zonguldak madenci kenti ve akciğer hastalıkları da çok. Corona Virüs salgınından en çok etkilenen illerin başında geliyoruz. Bence bu son 15 ile ve Zonguldak için yardım yapılması gerekiyor" ifadeleri kullandı.

"TFF KULÜPLERE MADDİ DESTEK VERMELİ"

Kulüp Başkanı Süleyman Caner, ''Bu süreçte kulüpler büyük sıkıntıda. Her kulüp gibi bizde sıkıntı yaşıyoruz. Maddi kaynağımız zaten yok. Maçlar oynanmayınca para da alamıyoruz. Sabit gelir konusunda da yeterli gelirimiz yok. Türkiye Futbol Federasyonun kulüplere destek vermesi gerekiyor. Aksi taktirde kulüplerin işi çok zor" dedi.