Alınan bilgiye göre, 28 Temmuzda Kırat Mahallesi Güntepe mevkisindeki çalıştığı kaçak maden ocağında üzerine kaya parçası düşmesi sonucu ölen Yıldız Tutal´ın, ´´ocak sahibi´´ olduğunun belirtilmesi üzerine anne Nermin ve baba Süleyman Tutal´ın ifadelerine başvuruldu.
Çocuklarının 17 yaşında olduğu ve ocak sahibi olmasının mümkün olmadığını belirten Tutal ailesi, ocak sahibi olduklarını öğrendikleri İ.K. ve M.Ç. hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Anne Nermin Tutal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Yıldız´ın okumak istemediği için okulunu lise birinci sınıftan terk ettiğini söyledi.
Boş durmaktan hoşlanmayan oğlunun kendi imkanlarıyla iş bularak çalışmaya başladığını anlatan anne Tutal, şunları kaydetti:
´´Oğlum kaçak ocakta çalıştığını ancak kömür çıkartmadığını söyledi. Kendisi bize ocak içinde çalışmadığını, dışarıya çıkartılan kömür vagonunu boşalttığını, kamyonete yüklediğini söylüyordu. İşten üstü temiz geldiği için ocağa girmediğine inanmıştık, ama bizden saklamış. Kaza olduğu gün polis cep telefonundan aradı, oğlumun iş kazası geçirdiğini ve ağır yaralandığını belirterek hastaneye gelmemizi istedi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine geldiğimizde oğlumun öldüğü söylendi. Dünyam başıma yıkıldı, çünkü oğlum ocak içinde çalışmadığını söylemişti. Sorumluları kimse en kısa zamanda yakalanarak cezalandırılmalarını istiyoruz.´´
Amca İsmail Tutal ise olayın polise saat 17.00´de bildirilmesine karşın kazanın 13:00´te yaşandığını öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:
´´M.Ç. polise verdiği ilk ifadesinde ocağın yeğenime ait olduğunu söylemiş. Ancak daha sonra kaza anını rüyasında gördüğü ve rahatsızlık duyduğu için doğruyu anlatmaya karar vermiş. Bu kişi savcılıktaki ifadesinde, ocakta çalıştıkları sırada Yıldız´ın üzerine büyük bir kaya parçası düştüğünü, ancak o an için yeğenimin yaşadığını söylemiş. Dışarıya çıkarak ortağına, telefonla kazayı bildirmiş. Yeniden içeriye girerek kayayı kaldırmaya çalışmış ama başaramamış. Bu arada ocak sahipleri, yeğenimi kurtarmak yerine oradaki delil olabilecek her şeyi toplayarak kaçmışlar. Daha sonra olay polise bildirilmiş. İ.K. ve yakınları, M.Ç´yi arayarak ocak sahibinin Yıldız olduğunu söylemeleri yönünde tehditte bulunmuşlar. M.Ç. de ilk ifadesinde bu şekilde söylemiş. M.Ç, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı, ama diğer kişi hala aranıyor. Onun da bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim bağrımız yandı, başkalarının yanmasın istiyoruz.´´
Güntepe mevkisi yol ayrımında 5 gün önce kaçak ocakta meydana gelen iş kazasında Yıldız Tutal, üzerine kaya parçası düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.
Editör: Pusula Gazetesi