Kilimli Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Yıldız, müdür mülakat komisyonunda görev yaparak ağabeyi öğretmen Muhammet Yıldız'ı, Zonguldak'ın en büyük okulu olan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu MeslekLisesi'ne müdür olma yolunu açtı.

Şube Müdürü Muzaffer Yıldız'ın, ağabeyi Muhammet Yıldız'ın rakiplerini olan müdür adaylarının komisyonunda görev yaptığı ve düşük not (80-85 gibi) almalarına neden olduğu iddia ediliyor.

Milli Eğitim camiasında, "Zonguldak'ta müdür mülakat komisyonlarında görev yapacak başka yetkili mi yoktu?Yoksa bilerek mi komisyon hazırlandı?" sorularına yanıt aranıyor.

Komisyonda görev yapan yetkililerin özellikle seçildiği,Memur-Sen'de sendikal görev yapmış kişilerden oluşturulduğu, komisyonda kadrolu şube müdürleri varken, görevlendirme yandaş şube müdürlerinin seçilmesi de komisyonun şaibesini arttırıyor.

Şube Müdürü Yıldız'ın ağabeyinin komisyonunda olmadığı bile düşünülse, ağabeyinin rakiplerinin komisyonuna girerek not verdiği öne sürüldü.

Bu durum, vicdanlarda ve Milli Eğitim çevrelerinde tepkiyle karşılanıyor. Komisyona konu ile ilgili itirazların yapılacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi