ZMZM'nin çalışmalarının hızla ilerlediğini belirten Karayılmaz, "Gökgöl Mağarası'nın girişinin de çok daha nezih olması, bir kafeteryanın olması, kafeteryanın yanında yöresel ürünlerin tanıtılması mağarayı daha cazip kılacak. Zonguldak'ımızın tanıtıcı bir yerinin olması ve bölgedeki çeşitli mağaraların üç boyutlu, dört boyutlu görsellerinin sergileneceği iyi bir atölye haline gelecek" dedi.

"MAĞARA GEÇMİŞ DÖNEMLERDEKİ GİBİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRAMASI HEDEFLENİYOR"

Türkiye'nin en uzun 10'uncu mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası'nda çalışmaların 2021 yılının Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Karayılmaz "Türkiye'nin en uzun 10'uncu, Zonguldak'ın ise en uzun 2'nci mağarası olma özelliği taşıyan 3.5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası, çalışmaların tamamlanmasıyla yeni bir görünüme bürünecek. Mağara içi ve dışında yapılan çalışmaların ardından Gökgöl Mağarası'nın geçmiş dönemlerdeki gibi yine ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor" dedi.

"MAĞARALARIN ÜÇ BOYUTLU GÖRSELLERİ SERGİLENECEK"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz; ZMZM ve mağara içindeki çalışmalarla ilgili, "Gökgöl Mağarası ile ilgili çalışmaların yakın bir gelecekte bitmesini planlıyoruz. Gökgöl Mağaramız bittiğinde, yılbaşını belki biraz geçer Şubat ayını bulmadan orayı teslim alacağız. Mağaranın içerisindeki bazı düzenlemeleri yaptıktan sonra Zonguldaklı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Ben Türkiye'nin en güzel mağaralarından bir tanesi olduğunu çok gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Karaca Mağarası, Cennet Cehennem Ağzı Mağarası, Ballıca Mağarası gibi önemli mağaraları gezmiş biri olarak bu mağaranın çok farklı bir hüviyeti olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla girişinin de çok daha nezih olması, içerisinde bir kafeteryanın olması, kafeteryanın yanında yöresel ürünlerimizi sergileyebileceğimiz, Zonguldak'ımızın tanıtıcı bir yerinin olması ve bölgedeki çeşitli mağaraların üç boyutlu, dört boyutlu görsellerinin sergileneceği iyi bir atölye haline gelecek. Gökgöl Mağarası'nın tamamlanmasıyla Zonguldak'ın turizmine büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi.