Geçim sıkıntısı, borç yükü altında ezilen halkımız bu zor günlerde yerel yönetimler ve de hükümetten destek beklerken Zonguldak Belediye'si tarafından alınan su zammı kararı halkın taleplerine ne kadar uzak ve ne kadar yabancı olduklarını, bütün yükü halkın üzerine yıkmaktan çekinmediklerini bir kez daha gösterdiğini belirten Ebru Uzun, "Geçim sıkıntısı, borç yükü altında ezilen halkımız bu zor günlerde yerel yönetimler ve de hükümetten destek beklerken Zonguldak Belediye'si tarafından alınan su zammı kararı halkın taleplerine ne kadar uzak ve ne kadar yabancı olduklarını, bütün yükü halkın üzerine yıkmaktan çekinmediklerini bir kez daha göstermiştir. Sayın Başkan'ın belediyeyi yandaş personelle doldurma ve belediyeye hiç uğramamış özel kalem müdürü hizmetinin dışında üçüncü büyük hizmeti suya yapmayacağız dediği zammı ,bu sıkıntılı günlerde yapmak oldu. Belediyecilikten öte partisini dizayn etme faaliyetleri ve Ankara'ya sıkça gidip işine gelmeyen bürokratları şikayet eden ,Bakan'ların yanında mağrur bir edayla poz veren bir başkan var karşımızda.
Memleket Covid-19 pandemisi ile adeta kırılırken zabıtaya ateş ölçtürmenin dışında hangi mücadeleyi vermiş? Ateş ölçerek teşhis koyulamayacığını en iyi kendisi biliyor olması gerekir. Neticede tıp doktoru başkan ..Vatandaşın bütçesine katkı olsun diye ücretsiz iki maskemi dağıtmış. Tutturmuşlar bir güncelleme lafı. Bir bunlar akıllı ve vatandaşı tümden aptal sanıyorlar. Göklerden gelen bir karar mı varmış? Nereden geliyor bu güncelleme, onu da söylesin? Yada şöyle soralım kendisine; zamla güncelleme arasında ne fark vardır? Fiyat artış oranı kaç olursa güncelleme oluyor? Bu oranı ne kadar geçersen zamma dönüşüyor? Bilgi kirliliğini yaratan, bizzat başkanın kendisidir.
Su zammını eleştirenleri ,halkın çıkarları adına söz söyleyenleri 'belli odaklar' diyerek aklınca itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Başkan eleştiri kabul edemiyor hatta hiç tahammülü yok. Ne bekliyor acaba sabah akşam alkışlanmak mıdır muradı? Ne güzel güncellemişsin, ellerin dert görmesin' deyip dua mı bekliyor? Umarız yakasındaki parti rozetini çıkarıp herkesin belediye başkanı olmayı dener bir gün. Her eleştiriye cevaben yeni bir ötekileştirme cümlesi kurmayı bırakır. Muhalefetin sesine kulak vermeyi dener inşallah. Her önüne geleni azarlamak, her eleştiri yapanı suçlamaya kalkmak öncelikle ayıptır. Bu tutum ne insanidir ne de vicdani.
Halkın gerçek ihtiyaçları orta yerde dururken asfalt ,beton kemireceğimizi düşünmüyordur umarım. Pandemi koşullarında daha da derinleşen yoksulluğu ortadan kaldıracak insanların nefes almasını sağlayacak kararlar alınmalıdır. Bu zam kararı bir an evvel geri çekilmeli, Zonguldak halkı mağdur edilmemelidir" ifadelerini kullandı.