MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Gazipaşa vatandaşın arasında Elmas TV'nin sorularını yanıtladı. Söyleşide zaman zaman vatandaşlar da sohbete katılarak desteklerini dile getirdi.

Her zaman vatandaşın içinde olduğunu anımsatan Ayan, vatandaşın kendilerine ilettiği sorunlara değindi. Zonguldak'ın yolları, kasisleri konusunda şikayetler aldığını anlatan Ayan, "Seçildiği takdirde; Meclis'te toplantımızda ilk işimiz, belediyelerin hanelere giden suyunda yüzde 50 indirim, katı yakıt ile ilgili ciddi bir talep var, burada da yüzde 30 indirim yapacağız. Diğer projelerimizi hayata geçirmeden önce de vatandaşımızın en çok beklentisi olan yol problemleri bitecek. Bunu ilk 3 ve 6 aylık dönem içerisinde halledip Zonguldak'ta insanlarımızın 'yol istiyorum' şikayetlerini sonlandırmayı amaçlıyoruz. O makama geldikten sonra Meclis toplantısında konuşacağımız ilk konulardan biri de bu olacak" dedi.

"SU BARIŞINA GİDİYORUZ"

"Su barışına gidiyoruz" diyen MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ayan, eskiye dair tüm borçların silineceğini ve yeni bir yapılanma olacağını söyledi. Katı atıkta da borçlarını ödeyemeyen vatandaşların önünü açabilmek için bir sıfırlama sistemi yapacaklarını dile getiren Ayan, "Herkes kullandığı suyun bedelini, atıksa atığın bedelini verecek şekilde bir barışa gidiyoruz. Projeleri yavaş yavaş yapmaya başladıktan sonra; insanlar bizim sözlerimizin geçerliliğini ve bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti dürüstlüğümüzle görmüş olacak. Zonguldak açısından kendimizin de bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah sonuçları itibari ile iyi olacak. Yapmış olduğumuz seçim gezilerinde insanlarda bir teveccüh görüyoruz" diye konuştu.

"SORUNLARI MAHALLEDE ÇÖZECEĞİZ"

Zonguldak'ta beklentilerin çok fazla olduğuna dikkat çeken Ayan, "Anlatmış olduğumuz projeler içerisinde; 19 mahallemizde belediyemizin irtibat büroları olacak. Bunun yanında taziye evlerimiz olacak. Belediyenin irtibat bürolarında görevli arkadaşlarımız aynı zamanda taziye evinin de sorumlusu olacak. Buradaki arkadaşımız bizim selamımızı söyleyerek cenaze evine geçecek, diyecek ki; 'başkanımızın selamı var. Bu saatten sonra cenaze bizimdir.' Cenazenin yıkanmasından, defninden, mezarının kazılmasına kadar her şey belediye tarafından karşılanacak. Bir teleferik projemiz var. Teleferik projesinin de önüne geçmiş durumda taziye evi ve irtibat bürosu projemiz. Vatandaşımızın mahallesinden çok aşağıya inmesine gerek kalmayacak. İrtibat bürosunda belediye başkanına bağlı olarak çalışacak olan görevliler belediye ile ilgili bütün sıkıntıları mahallede giderecekler" dedi.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN ADINA YARAŞIR BİR CADDE OLACAK"

Gazipaşa Mahallesi'ndeki yoğunluğa işaret eden Ayan, vatandaşın transit olarak kullandığı yolda esnafın vitrinine dahi bakmadığına dikkat çekerek, nedenini şöyle anlattı:

"Vatandaş arabasını mı gözetleyecek? Yoksa bir başkasının omuzuna çarpmamayı mı kontrol edecek? Burası Gazi Mustafa Kemal'in adına yaraşır bir gezi alanı, gezi caddesi, ışıklandırılmış, yeşile bürünmüş, dinlenme yerlerinin olduğu, insanların çay içebileceği alanlar düşündük. Ben bunu çok önemsiyorum. Eğer bu seçimi alırsak, 5 yıl içerisinde bu projelerimizi tamamladıktan sonra diğer büyük saç ayaklarımıza geçmeyi düşünüyoruz. Gazipaşa Caddesi'ni bypass ettikten sonra diğer trafik yoğunluğunu alabilmek için Gazipaşa'nın altından bir duble geçiş sağlayacağız. Bu seçildikten sonra ikinci kapsam projelerinin içine alacağımız projemiz. Aynı zamanda bir çile yokuşu olan kadırga yokuşunu da mimar arkadaşlarımızın bulduğu yol yöntemi, asma yol dediğimiz, sistemle Kadırga yokuşunu devre dışı bırakarak Kadırga yoluna bağlantı yapacağız."

Zonguldak'ın gelecek 20 yılına ilişkin hayallerini paylaşan Ayan, "Zonguldak 20 yıl içerisinde bakıldığında bir Avrupa şehri halini alsın istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi