Kardemir Karabükspor'da mevcut yönetimin istifa ederek olağanüstü genel kurul kararı almasının ardından, kentteki STK'lar kulübe sahip çıkılması için ortak basın açıklaması yaptı.
Kentte bulunan çeşitli illerin Dernek ve sivil toplum kuruluşları başkanları bir araya gelerek, Kardemir Karabükspor'un Kardemir A.Ş. tarafından şirketleştirilerek ligde var olmasının sağlanması talebinde bulundu.
Erzurumlular Dernek lokalinde bir araya gelen dernek başkanları adına açıklama yapan KARÜNDER Başkanı Erkan Börekçi, Kardemir Karabük için neyse, Karabük Üniversitesi Karabük için neyse, Safranbolu'nun Karabük ve Türkiye turizmindeki rolü neyse, Kardemir Karabükspor'un Karabük için yerinin tartışmasız aynı olduğunu söyledi.

"Karabükspor'umuz için daha fazla geç kalmayalım"
"Karabükspor bu şehrin markasıdır, bu şehrin vücut dilidir" diyen Börekçi, "Karabükspora her makamdan, her temsil gurubundan tüm Karabük yaşayanlarının sahip çıkması Karabük'e olan borcudur. Karabükspor için henüz yeterince geç değildir, ancak daha fazla geç kalınmamalıdır. Gelin takımımıza sahip çıkalım. Bugün Karabükspor için taşın altına elini koymayanlar, yarın elini taşın altına koyabilecekleri bir Karabükspor bulamayabilirler. Bu günleri aramayalım. Karabük'ün adını Türkiye'ye ve Dünyaya duyuran Türkiye'mizin sempatik spor takımlarından biri olan Kardemir Karabükspor'umuz için daha fazla geç kalmayalım. Takımımız Karabük'ün gururudur. Aslında Karabük ayağa kalktığında dinamikleri güçlü bir şehirdir. Süper ligde mücadele eden takımımız için hızlı bir şekilde çözüm bulabilecek kabiliyeti bünyesinde taşımaktadır. Sadece Karabük'ün kendine gelmesi kafidir. Biz STK lar bu günden sonra Karabükspor'umuz dahil Karabük'ün gelecek formatlarını düzenleyecek tüm yaşamsal sorumluluklarımızı alıyor yarından tezi yok Karabük'ün sorunları bizim de sorunlarımızdır diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kardemir Karabükspor'u hızlı bir şekilde iyileştirebilir"
Karabükspor'un Kardemir A.Ş.'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu da vurgulayan Börekçi, "Demokrasilerde her bir birey yurttaşın yönetime katılma kabiliyeti demek olan sivil toplum kuruluşları olarak; Karabük'ün geleceği tesadüflere bırakılmayacak kadar önemli ve kıymetlidir diyoruz. Karabük Spor'da Halkın bir parçası olarak hafızalardaki yerini almış, Kardemir A.Ş nin ayrılmaz bir parçasıdır ve öyle kalmalıdır. Karabükspor'u Kardemirden ayrı düşünmek, düşünceleri yosun tutan kafaların ürünü olmaktan öte gitmemektedir. Kardemir kendi çocuğu gibi olan Karabükspor kulubünü hızlı bir şekilde iyileştirebilir. Kardemir bu profesyonel yönetim gücüne ve kabiliyetine sahiptir. Şehrimizden çıkarak dünya şirketi olmayı başarmış Kardemir gibi bir şirketin yönetim gücünden şüphe etmek küçük fırsat ve çıkar arayışlarından ileri gidemez. Karabüksporun an itibarı ile içinde bulunan sorunu Kardemir yönetim potansiyeli açısından çok küçük bir meseledir. Bu emeğin harman olduğu, alınterinin büyüttüğü Karabükümüz ne badireleri atlatarak bu günlere gelmeyi başarmış güç ve kabiliyeti bünyesinde yıllar yılı taşımayı başarmıştır ve Kardemir'de de aynı güç ve kabiliyetle Karabüksporu bu manasız sahipsizlikten ve hırpalanıştan kurtaracak yeteneğe sahiptir" açıklamasını yaptı.

"Kardemir, Karabükspor'u şirketleştirmeli"
Karabükspor'un şirketleşmesi gerektiğini ifade eden Börekçi, şunları söyledi:
"Kardemir aynı Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon ve diğer örneklemelerde oldukları gibi Kardemir Karabükspor'da bir dernek olarak değil, anonim şirkete mutlaka dönüştürülmelidir. Kardemir içerisinde barındırdığı diğer şirketler gibi Kardemir karabükspor da Kardemir'in alt şirketlerinden biri haline gelmelidir. Karabükspor şirket haline geldikten sonra spekülatif hiçbir hadiseye Kardemir Karabükspor dahil edilemeyecek, her önüne gelenin de futbol alimi olma hevesine son verilecektir. Kardemir tarafından şirketleştirilecek bir Karabükspor kalıcı hale gelerek asli görevine dönecektir. Sessiz sedasız yok oluş seyredilmemeli, tribünlerden seyretmek terk edilerek sahaya inilmelidir. Bizim birkaç tane değil bir tane Karabüksporumuz vardır, unutulmamalıdır. Karabükspor'un yeri Süper Lig'de kalmaktır ve bu şehrin gururudur denilecekse eğer, süratle harekete geçme zamanıdır. Haydi Karabük zaman kendine sahip çıkma zamanlarından biridir. Karabük inanırsa başarır."

Editör: Pusula Gazetesi