Bolu'nun Gerede İlçesinde aşçılık bölümü öğrencisi 16 yaşındaki Berat Ceyhun Torlakcık okul stajından kazandığı para ile Cumhuriyet Bayramında Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ilköğretim öğrencilerine yemek ikramında bulundu.

Çaycuma'da babası Erdoğan'ın Torlacık'ın işlettiği restaurantda yaklaşık 50 öğrenciyi ağırlayan ve küçük yaşına rağmen gösterdiği duyarlılık ile takdir toplayan Berat Ceyhun Torlakçık ; " Aşçılık bölümü öğrencisiyim. Yemek yapmayı çok seviyorum. Stajdan kazandığım para ile böyle bir etkinlik yapmak istedim. Her Türk genci gibi bende Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü çok seviyorum. Cumhuriyet bayramında dereceye giren arkadaşlarıma küçük bir jest yapmak istedim. Bu vesile ile herkesin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Bana destek veren babama da çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Berat Ceyhun'un babası aşçı Erdoğan Tarlıkçık ise mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade ederek; "Oğlum 29 Ekim'de hem büyüklere hem küçüklere örnek olmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenlemek istedi. Çaycuma'da bir ilki gerçekleştirdiği için mutluyum. Çocuklar geleceğimiz ve Cumhuriyetimizin teminatıdır. Biriktirdiği paralarla böyle anlamlı bir günde arkadaş ve öğretmenlerinin yemeğini karşılamak istedi"diye konuştu. Dereceye giren öğrencilere yemekte İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ile okul müdürleri de eşlik etti. Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş Ceyhun Torlakçık'ı tebrik ederek " Gerçekten verebilmek, ikram edebilmek çok önemli. Bunlar bizim özel meziyetlerimiz. Yürekten tebrik ederim örnek bir davranış sergilediğin için" dedi.

Öğrenciler ve okul müdürleri ise katkılarından dolayı Torlakcık ailesine teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi