Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldakspor'un idmanını ziyaret ederek futbolculara tatlı ikram etti. Son olarak Erzurumspor galibiyetinden dolayı futbolcuları ve teknik heyeti kutlayan Karaduman, gelecek hafta oynanacak Anadolu Üsküdar maçında da takıma başarı temennisinde bulundu. Ak Parti iktidarının Zonguldak'ta spora yatırım yaptığını belirten Karaduman yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

"13 MİLYONLUK YATIRIM VAR"

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ziyarette yaptığı konuşmasında "Sporcu fabrikası ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı için 13 Milyonluk bir yatırım var. Kapalı spor salonu yıkıldığı alanda sporcu fabrikası, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik il Müdürlüğü'nün oluşturduğu güzel bir salon olacak. Zonguldak'a yakışan bazı yatırımlar, Zonguldak'ta arsa problemi yüzünden yapılamadı. İnşallah yatırım tamamlanıyor. 13 milyonluk yatırımın akabinde, tribün inşaatı hızlı gidiyor" dedi.

"TRİBÜNLER ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA YETİŞECEK"

Başkan Karaduman, "Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız Zonguldak'a geldiği zaman bilgiyi verdi zaten hem statla ilgili hem tribünle ilgili. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni sezona tribünleri yetiştirme hedefimiz var. Yetişeceğini düşünüyoruz. İnşaat firmasıyla da zaman zaman iletişim halindeyiz. İnşallah seneye yani yeni sezona tribünleri yetiştireceğiz. Mevcut bulunan yerde güzel bir butik stad olacak. Yaklaşık 15 bin kapasiteli bu alanı şehir merkezinde kalması halinde şekilde kullanacağız. Zonguldak'a spor severlerin kolay ulaşacabileceği bir nokta burası. Aynı zamanda şehir merkezine yakın. Spor sevenlerin faaliyet gösterebileceği bir yer olarak devem edecek" dedi.

ÜZÜLMEZ VE ELVAN PAZARCIK'A FUTBOL SAHALARI YAPILACAK

Üzülmez ve Elvanpazarcık'a futbol sahaları yapılacağını belirten Karaduman "İnşallah diğer mahallerimizde yapacağımız çalışmalarla da bu sportif faaliyeti artıracağız. Üzülmez bölgesinde sentetik saha ile ilgili bir çalışmamız var. Elvanpazarcık sentetik saha ile ilgili çalışmamız var. Bunlarla ilgili gerek bakanlık yetkilileriyle ilgili gerekse il müdürümüzle ilgili zaman zaman yaptığımız görüşmelerle bunları paylaşıyoruz. Sahaların sayısını artırıp Zonguldak'taki gençlerimizi sportif faaliyetler yapabilecek alanları birlikte oluşturmamız lazım. Gençlerimizi sportif alanlarda yetiştirip Türkiye marka değer oluşturacak bu pozisyonu bitirmemiz gerekiyor. Zonguldak'ın geçmişine bakarsak, bir çok Türkiye'ye marka olacak futbolcuların çıktığı bir yer. Bu anlamda, bunun bilincindeyiz. Zonguldakspor da köklü bir kulüp. Geçmişte yaşattığı şampiyonluklara, 1'inci Lig'de oynadığı maçlara, bu köklü kulübü tekrar eski günlere nasıl döndürebiliriz şeklinde siyasi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sizde sahadasınız, gayret içerisindesiniz. inşallah başaracağız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ŞENOL DEMİR "ANTRENMAN SAHAMIZ BİLE YOK"

Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir ise takımın tesis sıkıntılını gündeme getirerek şöyle konuştu "Zonguldakspor'un ilk olarak acil bir şekilde tesise ihtiyacı var. Antrenman sahamız yok bizim. Şehir Stadı'nda antrenman yapıyoruz. Stadyumda iyileştirme tamamlandığı zaman, tribünler yapıldığında, idman yapmak için bu stadyuma giremeyeceğiz. Peki o zaman bu takım nerede antrenman yapacak? Buraya kira veriyoruz. Üzülmez'e yapılması planlanan bir tesis var. En kısa zamanda yapılması gerekiyor. Diğer bir sorunumuz ise, takımımıza destek noktasında eksiklerin olması. Şehrimiz bir araya gelemiyor. Şehir bu takımın arkasında daha fazla durmalı. Siyasi anlamda herkesin içerisinde bulunması gereken bir durum. Erzurum'u, Amed'i, Kocaeli'yi herkes görüyor. Çok ciddi anlamda paraların harcandığını biliyoruz. Tabi her şey parayla da olmuyor. Biz bu kadar kısıtlı imkanlarda başarılı olurken, halen destek göremiyoruz. Bir tek Sayın Valimizin desteği ile bu iş olmaz ki! Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Herkes elinden çabayı göstersin ve bin onunla başarıyı yakalayabilelim. Her şey sadece sahadan bekleniyor. Her şeyin futbolcudan beklenmesiyle başarılı olamayız. Şehrin kenetlenmesi gerekiyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi