Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği organizasyonu ile gerçekleşen Bisiklet Festivali'ne startı veren Başkan Uysal, ilçeye 42 ilden gelen ve 250 bisikletçinin katılımıyla birlikte 50 kilometrelik bir parkurda bisiklet sevenlerin pedal çevireceğini vurguladı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 3 gün boyunca kamp kuracak olan bisiklet sevenlerle bisiklet turu öncesi bir araya gelen Başkan Uysal, "İlçemize şehir dışından gelen katılımcılara ve ilçemizdeki bisiklet sevenlere yürekten teşekkür ediyorum. Bu turlar, ilçemizin tanıtımı açısından da çok önemli.

Etkinliklerimiz turizm çalışmalarımızın da bir parçası. Amacımız İlçemizin tanıtımı. Bu konuda sizlerden tek istediğim bu etkinliği sosyal medya sayfalarınızdan da paylaşarak daha çok insana ulaşmanızdır. Aramızda spora gönül veren 7'den 70'e birçok insan var. Onları Kdz. Ereğli'de buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Bizler bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabilirsek, hem sağlıklı oluruz, hem de spor yapmış oluruz. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bisiklet sevenlerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Daha sonra şehir bisiklet sevenler Başkan Uysal'a çiçek takdim ederek, "Aramızda ülkemizin değişik yerlerinden gelen birçok arkadaşımız var. Böyle bir etkinliği düzenleyerek bizleri buluşturduğu için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sporu ve sporcuyu seven bir başkana sahip oldukları için Kdz. Ereğli halkı çok şanslı." ifadelerini kullandılar.

Öte yandan kamp alanından çıkan 250 bisikletçi ilk gün olarak Organize Sanayi Bölgesi, Kızılca, İmranlar ve Çayırlı, Yaraşlı Yörük, Bölücek ve Bölücek Barajından sonra akşamüstü kamp alanına dönecek. Bisikletçilere eskort olarak Trafik Polisleri, Jandarma, Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri, ambulans ve Kdz. Ereğli Bisikletsevenler Derneği eşlik ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi