Çaycuma Belediyesi mevcut 2 halı futbol sahası ve açık tenis kortunun yanına, biri kapalı biri açık, 2 tenis kortu, etüt merkezi ve egzersiz salonu yaparak 8-14 yaş grubu çocuklar için bir spor kompleksi inşa ediyor. "Spor akademisi" olarak çalışacak kompleks, inşaatı devam eden kapalı yüzme havuzuna entegre edilerek gençlere her tür sporu yapma olanağı tanınacak.

Çaycuma Belediyesi gençleri kötü alışkanlıkların uzağında tutmak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek, gençlerin uzman eğitimciler eşliğinde bilinçli spor yapmalarını sağlayarak sporcu yaralanmalarının önüne geçmek, ilçede ülke çapında sporcular yetiştirmek, spora yeteneği olmayan çocukların bedensel gelişimine katkı sunmak amacıyla planladığı sporcu akademisinin çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, Yeni Mahalle'deki belediyeye ait alanda, halen mevcut olan bir kapalı bir açık futbol sahası ile tenis kortunun yanına biri kapalı, 2 açık tenis kortu daha yapılacak. Çaycuma, böylece, her türlü tenis turnuvasının yapılabileceği standartlara sahip olacak.

GELENEKSEL SPORLAR DA YAPILABİLECEK

Kompleks içinde geleneksel spor dallarımızdan bocenin yapılacağı alanların yanı sıra okçuluk poligonu da yer alacak. Proje kapsamında sporculara çok yönlü eğitimin verileceği etüt salonu ve dersliklerle, egzersiz salonunun inşaatına da başlandı. Sporcu akademisi, hemen yanında inşaatı devam eden kapalı yüzme havuzuna da entegre edilerek çok daha büyük çaplı şekilde faaliyet yürütecek.

4 BİN METREKARE KAPALI ALANDA SPOR YAPILABİLECEK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Çaycuma'ya açık kapalı alanlarıyla yeni ve çok yönlü bir spor merkezi daha kazandırıyoruz. İlçemizi her türlü sporun yapılabildiği bir merkez haline dönüştüreceğiz. Çaycumalı çocuklar yalnızca popüler sporları değil, alternatif diğer dalların yanı sıra geleneksel sporlarımızı da yapabilecek. Bu amaçla geliştirdiğimiz spor akademisi kapsamında, 4 bin metre kareye yakın kapalı spor alanları olan bir kompleks inşa ediyoruz. Projede bunların yanı sıra 300 metrekare kapalı alana sahip derslikler ve egzersiz salonu da yer alacak. Kapalı yüzme havuzu inşaatımızın da tamamlanmasıyla bölge neredeyse her türlü sporun yapıldığı bir kompleks haline gelecek" dedi.

YALNIZCA SPORCU DEĞİL SPORTMEN YETİŞTİRMEYİ DE HEDEFLİYORUZ

Çalışmanın ayrıntılarıyla ilgili de bilgiler veren kantarcı, "Öncelikli hedefimiz 8-14 yaş grubu çocuklar. Çünkü bu yaştaki çocukların spor becerileri çok daha kolay geliştirilirken, eğitilmeleri çok daha kolay oluyor. Biz yalnızca sporcu değil sportmen yetiştirmeyi de hedeflediğimiz için genel kültür kazanımını da önemsiyoruz. Bu kapsamda tesissin içinde bir müzik odası, enstrüman salonu da olacak. Bisiklet, satranç, fotoğrafçılık kulüpleri kurulacak. Talep halinde başta yabancı dil, robotik kotlama, akıl zeka oyunları olmak üzere başka kurslar da açacağız. Yapacağımız özgün rekreasyon tasarımıyla, çocuklarımızda, doğa ve çevre konusunda da farkındalık yaratmaya çalışacağız. Çocuklarımız burada bilinçli şekilde spor yaparak kas gruplarını kullanabilme, geliştirme, güç, denge stabilizasyonunu da öğrenecek" dedi.

KAFETERYASINDA FAST FOOD YİYECEKLER OLMAYACAK

Kantarcı açıklamasını, "Farklı bir spor merkezi yaratma çalışmamız bununla da bitmiyor, örneğin burada da bir kafeterya olacak. Ama bu kafeteryada, hamburger, pizza gibi fastt food yiyecekler olmayacak. Bunun yerinde daha sağlıklı beslenmelerini sağlayacak, mesela geleneksel çorbalar, salatalar gibi yiyecekler yer alacak. Bir sporcunun gereksinim duyduğu kalori, protein, karbonhidrat değerleri hesaplanarak ona uygun yemekler çıkacak. Kadın ve çocuklara pozitif ayrımcılık uygulanarak, onların daha çok yaralanmaları için programlar geliştirilecek. Ben çok güzeli herkese örnek olacak ve ilçemize değer katacak bir projeyi daha hayata geçirdiğimize inanıyorum. İnşaatı artık belediyemizin eli kolu haline gelen ÇAYBEL şirketimiz yapıyor. Onlara ve emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ediyorum" diyerek tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi