Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, genel merkezin çalışması nedeniyle Zonguldak'ta partililerle bir araya geldi.
Özel bir kafede partililerle bir araya gelen Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, partililerle istişarelerde bulundu. Sözlerine Necmettin Erbakan'a rahmet dileyerek başlayan Akyüz, "Genel merkezimizin bir çalışması sebebiyle bugün Zonguldak'tayız ve basın mensupları olarak sizlerle bir aradayız. Sözlerime Erbakan hocamıza rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Gerçekten siyasi vizyonu ufku memlekete kendi insanımıza yaptıkları sebebiyle yakın tarihimize ve şu anda da dahil olmak üzere iz bırakacak çalışmalar yapması sebebiyle rahmet diliyorum. Cenabı hak rahmet eylesin. Bizleri de davasından ve yolundan ayırmasın. Milli görüşçü olmak Erbakan hocayı sevdiğini ifade etmek bu tabii Saadet Partililer olarak bizi gayet mutlu ediyor. İnsanların farklı bir siyasi kanadı olmalarına rağmen Erbakan hocaya önemi sevmelerini Erbakan Hoca Evet o bizim de hocamız da gerçekten bir günde üzerinde Hakkı vardı demesini son derece olumlu buluyorum 'dedi.
"Kutuplaştırmadan, insanları itham etmeden, anlayıcı bir dil ortaya koyalım"
Seçim süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, siyasi partililere çağrıda bulundu. Akyüz, Siyasi partilerin, politika göz etmeden insan hedef alıcı, küçük düşürücü ithamlarda bulunmaması çağrısında bulunarak "Tabii özellikleri referandum ile birlikte bir sürece girildi bu içinde bulunduğumuz süreçte tabii siyasi partiler çalışmalarını yürütüyorlar. Siyasi denkleme İyi Parti diye bir parti girmiş oldu ve AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir koalisyon gündemi şu anda önümüzde. Dolayısıyla seçim startı mahalline gidildikçe biraz daha net tablolar ortaya çıkıyor. Bu noktada bizim özellikle Saadet Partisi olarak üzerine vurgu yapmak istediğimiz husus ortaya hangi politikayı koyarsak koyalım hangi yaklaşımı geliştirirse geliştirelim, neyi söylersek söyleyelim. Ama ne olur kutuplaştırmadan insanları itham etmeden küçük düşürmeden anlayıcı bir dil ortaya koyalım. Eğer böyle olursa işte yıllar sonra da tıpkı az önce de bahsettiğim gibi Erbakan Hoca da olduğu gibi yıllar sonra hayırla yad edilen bir pozisyonumuz olmuş olur. Öteki türlü sadece günü kurtarmanın derdinde olmuş oluruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi