TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor ilk yarının son karşılaşmasını saha ve seyircisi önünde küme düşme potasında yer alan Nazilli Belediyespor ile oynadı. Sonuç beklenenin aksine 1-1 sona erdi. Karşılaşmada skordan çok taraftar, futbolcu, teknik heyet ve yönetim arasında yaşanan tatsız olaylar konuşuldu, maça damgasını vurdu. Maçta takımın aleyhine beklenmedik tezahurat yaptıkları gerekçesiyle yönetimden ve futbolculardan sitem geldi. Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve Kaptan Mert Caymaz'ın açıklamalarına taraftardan tepki geldi.

İşte bu aşamada Ultras Elmas taraftar grubu bugün basın açıklaması yaptı. Toplantıya Ultras Elmas Taraftar grubu kurucusu Cevat Laçin tribün liderlerinden Miraç Balcı, Zeki Beybeyoğlu, Bora Amasralı ve Alper İnam hazır bulundu.

Önce Cevat Laçin, ardından Zeki Beybeoğlu ve Miraç Balcı açıklamalarda bulundular. Olayın özü, bu takımı buralara kadar gelmesinde büyük katkısı olan taraftarın, kulüp başkanı, teknik heyet ve futbolcular arasında yaşanan tatsızlığın unutulup, ileriye daha birlik ve beraberlik içinde girilmesi gerektiği yönünde olumlu ve yapıcı açıklamalar yapıldı.

Ultras Elmas "Biz Başkanımız Süleyman Caner'e, Teknik Direktör Şenol Demir'e ve futbolcularımıza güveniyoruz ve arkalarındayız. Altay maçıyla birlikte yeniden kenetlenip Zonguldakspor'un başarısı için güçbiliği oluşturacağız" dediler.

İŞTE TRİBÜN LİDERLERİNİN AÇIKLAMALARI:

CEVAT LAÇİN: "Ultras Elmas grubu olarak Zonguldakspor'a gönül vermiş taraftarlar olarak, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili hem sizlerle bilgi alışverişi yapalım, hem de görüşlerimizi bildirelim istedik. Bu anlamda tabi son maçta hiç tasdik etmediğimiz olaylar meydana geldi. Tabi ki burada herkes kendince bir bakış açısı vardır. Doğru olan ve yanlış olan vardır. Ama bu taraftar kulüpsüz kulüp de başkansız olmaz. Böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok. Biz her zaman hocamızın da kulübümüzün de başkanımızın da arkasındayız. Maç esnasında tabi ki herkesin sinirleri gergin oluyor. Yaşanmaması gereken olaylar da yaşanabiliyor. Bizde bunları sizlerle paylaşmak dertleşmek için bir araya geldik. Tabi ki hepimizin hataları da var. Bizlerinde hataları var. Hepimiz şunu bilmek zorundayız. Özümüzde hepimiz Zonguldaksporluyuz. Hepimiz Zonguldakspor'un başarısı için mücadele ediyoruz. Bu arkadaşlarımız evini köyü bırakıyor, 20 25 saatlik deplasmanlara gidiyorlar. Şehri ve takımı için mücadele veriyorlar. Aynı şekilde futbolcularımız teknik heyet başkanımız herkes Zonguldakspor'a hizmet etmek için uğraşıyor. Tabi ki kötü sonuçlar olduğu zamanda istenmeyen bazı fevri hareketler olabiliyor. Bunun önüne de o an geçemiyorsunuz. Sonuçta orada herkesin orada bir gurubu var. O grubu tutabiliyor ve kitliye hakim olabiliyor. Stadyumun her yerine hakim olma şansımız zaten yok. Birbirimizi kırmadan dökmenden Zonguldakspor'un başarısı için bu saatten sonra daha büyük hepimizin bir şey koyması gerek. Sosyal medya da birbirini kırıcı çok söylemler oluyor. Bunlara karşıyız. Gerçekten Süleyman Başkanın ve taraftarın yaptıkları ortada. Biz başkanımızı kimseye şikayet etmemize gerek yok. Gider konuşuruz hallederiz. Birlik beraberlik içerisinde olmadan birbirimizi sevmeden başarılı olma şansımız yok" dedi.

ZEKİ BEYBEYOĞLU: "60'ıncı dakika da maç 0-0 her şey güzel gidiyor. Biz sonuçta tribünde bağırıyoruz. 60'ıncı dakika da biz Şenol hocamıza bağırdık. Biz Şenol hocamıza şu yüzden bağırdık. Şenol hoca bu takım niye oynamıyor. Biz bunu Zonguldakspor 2-0 yenerken de yaptık. Fethiyespor maçında da aynı hareket içerisinde bulunduk. Biz bu şansımızı kırmak amacıyla yapıyoruz. Bazen tutuyor bazen tutmuyor. Biz bunu yaptıktan sonra böyle olacağını tahmin etmedik. Gol 77'de geldi. Golden sonra, belli grup, takımı istifaya çağırdı. Biz Cevat ağabeyin dediği gibi her gruba hükmedemeyiz. Herkesin sıkıntısı vardı. Herkese saygımız sonsuz. Belli bir grup istifaya çağırdı. Belli grup küfür etti. Belli bir grupta sloganlara devam etti. Tabi ki ıslıklamalar yanlıştı. Bunu bende tavsiye etmiyorum. Hem takımımızı burada yuhalayıp karşımı takımı alkışlamak bize yakışmadı. Burada o yüzden özür diliyorum. Armamdan özür diliyorum. Bunu yapmamamız gerekiyordu. Tabi ki bizimde psikolojimiz bozuluyor. Son sırada ki Nazilli Belediyespor gibi bir takıma dakika 77'de yeniliyorduk. Oldu bir şeyler. Bizim Şenol hocamıza güvenimiz tam, takımımıza da güveniyoruz''dedi.

MİRAÇ BALCI: "Tribünlerimizden alınan o kadar mağlubiyetlere rağmen bir çıt çıkmadı. Mağlup olduğumuzda takımı önümüze getirdiğimiz zamanlarda oldu. Herkes diyor ya kırıldık. Ama bizde insanız. Bizlerde bir tepki içerisinde mecbur kalıyoruz. Kimse bize tepki koymasın küçükte görmesin. Basınında biraz toparlayıcı olması gerek. Bizler hata yapsak da onlarında toparlaması gerek. Yerel basın Zonguldak'ta çok önemli. Sizinde yapacağınız toparlayacağı hareket her şeyin üstesinden gelebilir. Kişilerin arkasına saklanarak yönetim istifa diye bağıran arkadaşlar sosyal medya hesaplarından yalamalık yapıyor. Gerekirse isimlerini de söylerim. Delikanlı gibi istifa diyorsan küfür edip milleti gaza getiriyorsan yalamalık yapmayacaksın. Karaktersizlik yapmayacak. Bizi zor şeylere sokmayın. Biz evliyiz çocuğumuz eşimiz var. Play off falan olursa da çok güzel olur ama Başkanımızın durumu belli belki transfer bile yapamayacağız. Oyuncular para alıyor alamıyor sorunları var. Bunları bir kenara bırakacağız. Arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. Hep bu kararın arkasındayız. Biz küfür etmedik. Bu takımın çok iyi şeyler başaracak kapasitesi var. Hep beraber toparlayacağı olacağız'' dedi.

Editör: Pusula Gazetesi