Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşma nedeniyle basında kendisine yapılan eleştirileri kabul etmeyerek; "Benim hiçbir partiye üyeliğim yoktur" dedi.

NİHAT AYGÜN YAPILAN ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Aygün'ün Ak Parti'yi ziyareti sırasında; "Talimatlarımızı Cumhurbaşkanımızdan alırız. Onunla birlikte beraber çalışırız. Buradaki teşkilatımız ile birlikte iç içeyiz. Allah onların yardımcısı olsun. 2019 seçimleri Türkiye'nin değil dünyanın seçimleridir. Dünyadaki bütün Müslümanların gözü kulağı Türkiye'dedir. Allah Cumhurbaşkanımıza sağlık ve sıhhat versin. Ben her zaman söylerim Allah benim ömrümden 15 gün alsın sayın cumhurbaşkanımızı versin. Bütün herkesin bu duayı etmesi gerekiyor. Çünkü cumhurbaşkanımıza Türkiye'deki ve dünyadaki bütün Müslümanların ihtiyacı vardır" sözleri başında olduğu kurumu particiliğe taşıyor nedeniyle basın camiası tarafından eleştirilince Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün yapılan eleştirilere yanıt verdi.

"BEN HİÇBİR PARTİYE ÜYE DEĞİLİM"

Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün hiçbir patiye üye olmadığına, emirleri Cumhurbaşkanından aldığına vurgu yaparken; "Ben 9 yıldır Zonguldak'ta Kızılay Başkanlığı yapıyorum. Ben sadece AK Parti İl Başkanlığı'nda değil her yerde bunu konuşuyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza söylediğim şey semboliktir. Herkes bu duayı etsin. Yine söylüyorum Cumhurbaşkanım ömrümden 15 gün alsın. Şimdi de ülkemin bölünmemesi için, vatanımın bir bütün olması için dünyadaki bütün Müslüman Türklerin ülkemize ihtiyacı olduğu için sayın Cumhurbaşkanına dua ediyorum. Ben taraf değilim, Türk Kızılay'ı partiler üstüdür. Ben Nihat Aygün olarak açıklama yaptım. Biz Cumhurbaşkanına bağlıyız. Onun direktifleri doğrultusunda çalışıyoruz. Ben onun adına rahatlıkla açıklama yapabilirim. Ben AK Partili falan değilim. Ben hiçbir partiye üye değilim. Vatanını milletini seven bir insanım" diye konuştu.

"CHP BİZE DESTEK VERMEDİ"

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi olarak kendilerine yapılan yardımlara Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin destek verdiğine ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konuda desteğini alamadıklarını belirten Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün; "Zonguldak'a gelen 5 bin mülteci var. Bunlar Afgan. Özbek ve Uygur ve Azeri Türkler. Bizim hem Türk hem de Müslüman kardeşlerimiz. Bunlara bir seferberlik başlattık. Adını Ensarlar koyduk. Bu Ensarlar Gurubunda 11 STK var. 11'nin tamamını da milliyetçi, muhafazakar, vatanını milletini seven insanlar. Onun dışında başka STK'lar yer almadı. Siyasi partilerden AK Parti, MHP, BBP ve Milli Selamet Partisi var. CHP yok bunların içinde. Yanımızda yer almadılar, gelmediler, gitmediler. Hatta bazı yöneticilerinden eleştiri bile aldık. 'Bunları niye buraya getirdiniz, bizim açlarımız bize yetmiyor mu?' diye eleştiri aldık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi