Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın Baştarla Mahallesi'nde TOKİ konutlarıyla ilgili yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Yavuzyılmaz'a 'TOKİ yapılırken sizin belediyeniz neredeydi?' diye soran Tosun, "TOKİ çalışması uzun zamandan beri devam ediyordu. 1. Etap ta sona yaklaşıldı, geçtiğimiz günlerde de kurası çekildi. Biz hak sahibi arkadaşlar ile defalarca görüşmeler yaptık. Mağdur olan hak sahiplerinin bahsettiği konular ile ilgili iyileştirmeler yapıldı. Tekrar bir kura çekilişi oldu. Aksaklıklar giderilmiş oldu. Eğer hala aksaklık varsa bunlar hükümetimizin, iktidar partisinin çözeceği konudur. Bununla ilgili bize daha farklı şeyler gelirse biz gerekli yerler ile görüşürüz. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilinin oraya gidip o şekilde şov yapmasının Zonguldak'a ve bölgemize faydası yoktur. Orada yıllardan beri TOKİ ile ilgili çalışma var. Burada 2 dönemde CHP'li belediye var. Bu CHP'li belediye bu işin hiçbir tarafında olmamıştır" dedi.

"GİTSİN DE YAKLAŞIK 5-6 AYDIR YAPILAMAYAN UĞUR MUMCU KAVŞAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPSIN"

"TOKİ'nin görüşmelerinde başta önceki milletvekillerimiz, şimdiki vekillerimiz olmak üzere biz defalarca Ankara'da ki yetkililer ile bu görüşmeleri yaptık" diyen Zeki Tosun, "Bir yere kadar götürdük. Bu işin içinde TTK vardı, Hak sahipleri vardı. Bunları karşılıklı birileri ile görüştürerek mutlu sona erdik. O bölge şuanda hızlı bir şekilde devam ediyor. Eğer bizim dediğimiz zamanlarda bu işin içinde olsaydı oradaki işlerin çoğunluğu bitmişti. Hatta EKİ Hastanesi dediğimiz bölge, Mithatpaşa'nın altına kadar kentsel dönüşümle güzel bir yer olacaktı. Senin belediyen hiçbir yerde olamayacak, hiçbir işin içine girmeyecek Zonguldak'ta yaptığı işleri de bizde takip ediyoruz. Kavşak düzenlemesi yapılıyor, Sayın Deniz Yavuzyılmaz neden orada açıklama yapmıyor veya köprünün üzerini kazdılar buraya araç çekilmeyecek dediler. Asfaltlama yapacağız dediler. Neden o çalışmalarda Deniz Yavuzyılmaz'ı göremiyoruz. TOKİ'de yanlış anlaşılmadan dolayı ilk başta bir kura çekilmişti. 1. Etap ile 2. Etap'a bazı arkadaşlar ilave edilmişti, onlar kuradan çıkartıldı. Burada herkesi memnun edeceksin diye bir şey yok. Herkesi memnun edemiyorsun. İşin totaline bakacak olursak orası bittiği zaman oradaki insanlar güzel bir mekana sahip olacaklar. Oradaki evlerin çoğunun tapuları yoktu. Şimdi herkes hak sahibi olacak orada. Daha sonraki etaplarla o bölge cazibe merkezi olacak. Biz isterdik ki CHP Milletvekili gitsin de yaklaşık 5-6 aydır yapılamayan Uğur Mumcu Kavşağı hakkında açıklama yapsın. Ama bunlar yapılmıyor şehrimizde, bence şov yapmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE TTK'YA İŞÇİ ALINMASI"

Zonguldak halkının dört gözle beklediği Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 1500 işçi alımı konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak mitinginde TTK'ya işçi alımında bahsettiği 1500 işçi olarak söz vermişti. Bizde bunun takipçisi olacağımızı o günden beri söyledik. Sayın Enerji Bakanımız Zonguldak'a yaptığı seyahatte bu konu gündeme geldi, bunları görüştük. Buradaki işçi alımının nasıl olacağını konuştuk. Bunu tabi Çalışma Bakanlığı ile beraber yürütüyorlar. Bizim ilk etapta ki hedefimiz, bin işçiyi acil olarak işe aldırmak. Bunun için bakanlıklar çalışma yapıyor. Karar verildikten sonra da ivedi bir şekilde bin kişini işe alımı konusunda çalışmanın sonuna gelmiş olunacak. Bizim hedefimiz yılbaşına kadar alınması ama belki 1 veya 2'inci aya kadar sarkabilir. Hedefimiz seçimlerden önce işçilerin işe alınması" diye konuştu. TTK'nın atıl 2 sahasının ihale edildiğini ve firmalara ruhsat devrinin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapıldığını belirten Tosun, "Kandilli ve Armutçuk'ta ki ocağı ERDEMİR'e, Bağlık'taki ocağıda Bereket Enerji'ye vermişlerdi. Bununla ilgili banklıkların katıldığı bir toplantı oldu ve anlaşmalar imzalandı. Bunlar yakın zamanda sahaları teslim aldılar. Çalışmalara başlayacaklar ve burada istihdam artacak. Yerin altında duran taşkömürünü de çıkartıp bir kısmını ERDEMİR'de, bir kısmını ise elektrik santralinde kullanacağız" şeklinde konuştu.

"HER ADAY ADAYI BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR"

"Biz seçim kararı almadan önce seçim çalışmalarına başlamıştık. Önümüzdeki günlerde Genel Merkezimizin ittifak ile ilgili bir açıklaması olacak" diyen İl Başkanı Zeki Tosun şöyle konuştu; "Ankara'da bu görüşmeler devam ediyor. Her aday adayı bizim için değerlidir. Süreç başladığı zaman bu çalışmalarımız yapılacaktır. Şuanda anketler yapılıyor, insanlar ile yüz yüze görüşülüyor. Genel merkezimizin görev verdiği bazı arkadaşlarımız geziyor. Zonguldak başta olmak üzere 8 ilçemiz ve beldelerimizi nasıl alabiliriz diye çalışmalar yapacağız. Her bölge için ayrı çalışmalarımız olacaktır. Şuanda ilçe başkanlarımız ve teşkilat başkanımız eğitimde. AK Parti seçimler şimdiden hazır."

Editör: Pusula Gazetesi