Açılıştan önde dua edilerek, protokol tarafından tesisin kurdelesi kesildi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu odanın çalışmaları hakkında bilgi verirken; "

Bundan yaklaşık üç yıl önce Odamızın üstlendiği bu projeyi başlatan bir önceki Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Sarsık başta olmak üzere yönetim kurulu ve meclis üyelerine, yapımı yönündeki teşvikleriyle projenin başlatılmasına ön ayak olan Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu ve dönemin Çaycuma Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli'ye, ilçemize geldiği günden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Çaycuma Kaymakamı Sayın Muharrem Coşgun'a teşekkür ediyorum.

Ayrıca bizden önce başlatılmış bu projeyi tamamlamak üzere desteklerini esirgemeyen tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerime de maddi ve manevi katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şunu gururla ifade ediyorum ki bugüne kadar Odamız tarafından gerçekleştirilen tüm projeler üyelerimiz tarafından da desteklenmiş, onların katkılarıyla tamamlanmıştır.

Bu binanın yapımına yapmış oldukları bağışlarıyla katkıda bulunan işadamlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilindiği gibi Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin merkezinde yer alan ilçemiz; Filyos Endüstri Bölgesi ve Filyos Serbest Bölgesini içinde barındıran Filyos Vadisi Projesi, sahip olduğu kara, hava, deniz ve demiryolu ile tüm ulaşım imkanları, uygun iklim ve coğrafi koşulları, sanayi alanları ve bu alanlarda çalışma kültürüne sahip donanımlı bir işgücü potansiyeli ve gelişmiş sosyo-kültürel altyapısı ile eşi bulunmaz bir cazibe merkezi olarak ön plana çıkmaktadır.

Filyos Projesi kapsamında yapımı devam eden ve Türkiye'nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için planlanmış olan Filyos Limanının inşaatı 2020 yılının son çeyreğinde tamamlanarak işletmecisine devredilecektir.

Yıllık 25 milyon ton/ kapasiteli limanımızın arkasında da büyük bir lojistik üssü olacaktır. Türkiye'nin ilk Mega Endüstri Bölgesi olma özelliğine sahip Filyos Endüstri Bölgemizin ana yatırımcısı Tosyalı Holding aynı zamanda bölgenin altyapı, üstyapı ve idaresinden sorumlu yönetici şirket olmuştur. Demir çelik sektöründe Türkiye'nin lider kuruluşlarından olan Tosyalı Holding'in yönetici şirket olarak belirlenmesiyle birlikte yatırımlar da hızlanacak, çelik üzerine, çevreye duyarlı yüksek ve orta-ileri teknoloji yatırımları bölgede yer alacaktır.

Parselasyon ve imar planları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan ve altyapı projelerinin yapımı devam eden Tarıma Dayalı İhtisas (Seracılık) OSB'miz 2020 yılında tamamlanarak yatırımcılara tahsis edilecektir.

Yeri gelmişken bu konuyla ilgili büyük çaba sarf eden Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'a da teşekkürlerimizi borç biliriz.

İlçemizde bulunan Zonguldak Havaalanından Türk Hava Yolları tarafından haftanın üç günü İstanbul - Çaycuma arasında karşılıklı seferler düzenlenmektedir. Nisan - Kasım Ayları arasında yapılan Düsseldorf - Çaycuma seferleri de gurbetçi vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Bu arada, şehircilik anlamında güzel çalışmalar yapan Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı'ya da yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunmadan geçmek istemiyorum. Tüm bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçemizde artması beklenen nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak altyapı tamamlanmış, sosyal ve kültürel anlamda birçok projeye imza atılmıştır.

Sizlerin de çok önem verdiği bir konu olan Coğrafi İşaretler konusunda Odamızın çalışmalarının devam ettiğini belirtmek isterim. Sizlerin de tadını çok sevdiğinizi bildiğimiz Çaycuma Manda Yoğurdu ile ilgili tescil başvurumuzu Türk Patent Kurumu'na yaptık. Şu anda incelenme aşamasında olan bu sürecin en kısa zamanda neticelenmesini bekliyoruz"dedi.

'ÇAYCUMA'YA HEP HAYIRLI İŞLER İÇİN GELDİK'

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Çaycuma'nın örnek ilçelerden biri olduğunu belirterek; "Bu benim Çaycuma'ya 7. gelişim. Her gelişimde beni muhabbetle karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Bugün Çaycuma'ya hayırlı işler için geldik.

Çaycuma, Zonguldak'ın gelişen sanayisiyle önemli bir çekim yatırım merkezi haline geliyor

Havaalanı burada var, OSB var. Sanayide gelişmeye devam eden, üretime devam eden önemli bir bölge konumundasınız. En büyük sanayi şirketleri listesinde (İSO İkinci 500) şirketiniz var bulunan bir yer Çaycuma. İnşallah Filyos Limanı da bitince o zaman bambaşka bir Çaycuma göreceğiz.

Filyos Limanı'nın %90'ını tamamlanmış. Burası bitince 25 milyon ton elleçleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük 3. limanı olacak. Sadece Batı Karadeniz'in değil, Orta Anadolu'nun da denize çıkış kapısı burası olacak. Çaycuma'nın gelişmesi ve kalkınması için çalışan Çaycuma TSO başkanıma, yönetim ve meclis üyelerimize, tüm çalışan kardeşlerime ve sizlere teşekkür ediyorum.

Zekai kardeşim aynı zamanda Ankara'da benim mesai arkadaşım TOBB Dilekleri İnceleme Komisyonu'nda birlikte çalışıyoruz. Çaycuma'yı Ankara'da en iyi şekilde temsil ediyor.

Çaycuma TSO akredite Oda. Yani üyesine 5 yıldızlı hizmet sunuyor.

Bu çağdaş vizyonu için Çaycuma TSO'mızı kutluyorum.

Çaycuma Manda Yoğurdu'nun da coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilmesi için başvuru yaptınız. Kutluyorum. Değerinize sahip çıktığınız için sizi kutluyorum.İnşallah sizlerin bu gayreti ve çalışmalarıyla Çaycuma daha da zenginleşecek. Bizler TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, sizlere destek vermek, işinizi kolaylaştırmak için çalışıyoruz.

Yaptığımız işlerden sadece ikisini anlatacağım vaktinizi almamak için. Hükümetimizle birlikte çalışarak, ülkemizdeki iş ve yatırım ortamını iyileştiren reformlara imza attık. Bu işin özel sektör koordinasyonu TOBB yaptı. Sizlerden, üyelerimizden gelen sıkıntıları topladık, sonrada çözümler geliştirdik.

Dünya Bankası Doing Business endeksinde göre, 2018'de dünyada 60'ıncı sıradayken, önce 2019'da 43'üncü sıraya, bu yılsa 33'üncü sıraya yükselmeyi başardık. Tarihimizde ilk kez bu kadar üst sıralara çıkmış olduk. Bu işin özel sektör koordinasyonunu da TOBB olarak biz yaptık. Sizlerden, üyelerimizden gelen sıkıntılara, çözümler geliştirip, YOİKK gündemine soktuk. Şimdi hedef ilk 20 ülkeden biri olmak, bunun için çalışıyoruz.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte, mesleki eğitimde hep hayalini kurduğumuz bir işe başladık. Burada da önceki rektörümüz Mahmut Özer Hocamızla birlikte çalışıyoruz.

Her ilde bir meslek lisesine, Odalarımız sahip çıkacak, burada söz sahibi olacak.

Burada Çaycuma da bir okul alabilir. Bu yeni işbirliğimiz sayesinde, mesleki eğitimi tüm Türkiye'de en üst seviyeye çıkaracağız inşallah.

El ele verince, kamu-özel birlikte çalışınca, istişare ve ortak akıl hakim olunca, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. İnşallah yine hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceğiz.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, ihracatta ve istihdamda fark yaratarak ödül almayı hak kazanan girişimci kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Başarınız daim olsun. Açılışını yaptığımız eğitim tesisi Çaycuma'mıza ve gençlerimize hayırlı olsun. Buranın yapımına katkı sağlayan firmalara da ayrıca teşekkür diyorum. Allah sizlerden razı olsun"şeklinde konuştu.

"YENİ PROGRAMLAR AÇACAĞIZ, ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ"

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı üniversite hakkında bilgi verirken; "1992 yılında kurulan üniversitemiz 4 yüksek okul 9 meslek yüksek okulu, 33 araştırma ve uygulama merkezi ile büyük bir kurumdur. Bünyesinden iki üniversite çıkmış bir yerdir. Çaycuma MYO 1araştırma merkezi ike kampüsü çok güzel olan bir yerleşkedir. Diğer kampüslere bakarak en güzel MYO kampüsüdür. Bu kampüsün bu duruma gelmesinde bir çok kişinin desteği vardır. Öncelikle rektörümüz, önceki yöneticilerimiz ile örnek teşkil ediyor. Bu bina öğrencilerimiz ve personelimiz için güzel hizmetler verecek. Özellikle Filyos Vadisi ve Filyos Limanı nedeniyle büyümeğe açık bir bölgemizdir. Bu okulumuzda daha yeni programlar açacağız. Öğrenci sayımızın daha da artmasını bekliyoruz, bunun için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz"dedi.

'ÇAYCUMA FUAR YAPMAYI BAŞARAN TEK İLÇE'

Vali Erdoğan Bektaş bölgede fuar yapmayı başaran tek ilçe olan Çaycuma'yı tebrik ederek ; " Biz 3 vilayet bir ajansta beraberiz. Ama bu il ve içlerin hiç biri fuar yapmayı akıllarına getirmedi. Buna üstelik 2 fuar ile Çaycuma deniyor. Çaycuma Filyos Nehri de bu bölgenin ruhu ve enerjisi. Filyos Limanından başlayarak arkasında endüstri bölgesi, sanayi bölgesi filizlenen, yeşillenen bölgeyi yeniden bir araya getirecek ve toplayacak bir organizma yapmaya çalışıyoruz. Doğrusu Çaycuma 'da bu organizmanın gözbebeğini kurmayı hak ediyor. Tüm çabalarımız gayretimiz burada olabildiği kadar güzellikle yeşillenmesine vesile olabilmek. Hem kar kapasitemiz bu bölgede iyiye ulaşabilmek. Sera OSB'de burada. Hem sanayi hem ulaşım kapasitemiz, lojistik kapasitemiz oldukça üstün. Dolayısıyla bölgenin geleceğini aydınlık olduğunu söyleyebilirim ve Çaycuma'da hayırseverlerimiz de güzel yatırımlar yapmakta. Zekai Başkanımıza bu organizasyon için teşekkür ediyor, yollarının açık olmasını diliyorum"dedi.

Daha sonra ekonomiye katkı veren OYKA Kağıt Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, YURTBAY Seramik Anonim Şirketi, ve GERSAN Elektrik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ile binanın yapımına katkı sağlayan YURTBAY Anonim Şirketi, RM GRUP Limited Şirketi, TALAT YAŞAR YURTBAY, KUTUCULAR Limited Şirketi, ILGIN YAPI Limited Şirketi, ÇOLAKOĞLU Limited Şirketi, EMEKSİZ GIDA Limited Şirketi, ALPAYLAR Limited Şirketi, AYDEMİR KERESTE Limited Şirketi, ERDUŞ LTD. Limited Şirketi, EXPOLİNK FUARCILIK Anonim Şirketi, İLYAS ŞIKLI, NAZAR PVC İNŞAAT Limited Şirketi, GERSAN Anonim Şirketi, TURAN ALİBABAOĞLU, EMNİYETGIDA Limited Şirketi, ÇANAKÇILAR SERAMİK Anonim Şirketi, FATİH ÖZKÜTÜK, OBA CAM Limited Şirketi, ALAGÖZLER KUM ÇAKIL Anonim Şirketi, GEDİKOĞULLARI Limited Şirketi, ORAL CAM Limited Şirketi, RAMAZAN MUTLUBAŞ, MEHMET KİREN ALİ BÜBER'e teşekkür plaketi verilirken Hisarcıkoğlu'na çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi