Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Emekli Maden Mühendisi Turhan Birinci'nin Endüstri Mühendisi kızı Serpil Birinci ile İstanbul Sarıyer'de Bahar Country'de 28 Temmuz 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle dünya evine girdi.
Genç çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kıyarken nikah şahitliklerini ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş yaptı.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun arasındaki fotoğrafı Ak Parti'de deprem etkisi yaratmıştı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, 31 Temmuz 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.
Ziyarette, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın Deniz Yavuzyılmaz'ın düğününe katılması ve nikah şahidi olmasından duyulan rahatsızlık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletildi.
Ak Parti'de Erdoğan Bektaş'tan duyulan ikinci rahatsızlık İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın görev süresiyle ilgili yaşandı.
Erdoğan Bektaş, Recep Demirtaş'ın bir süre daha görevde kalmasını istiyordu. Bu durum, Ak Parti içinde rahatsızlık yarattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya giden ekip bu kez Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın makamında idi. Bektaş'a "Recep Demirtaş işi ne oldu?" diye soruldu. Bektaş, "Ben Köksal Bey'le konuştu. Hatta ona gittim" deyince, milletvekillerinden birinin söylediği söz, makam odasına buz gibi hava estirdi. Bir diğer milletvekili havanın yumuşamasını sağladı. Ama bu işin artık Erdoğan Bektaş ile gitmeyeceği anlaşılmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gidildi. Soylu, Recep Demirtaş'ın emekli olacağını, olmazsa görevden alınacağını net bir şekilde ifade etti. Recep Demirtaş, bir süre daha görevde kalmak için aşındığı kapılara son kez gitti. Ama artık iş bitmişti. Emekli olmak zorunda kaldı. Ama bu direniş Vali ile Ak Parti arasında güven bunalımı yaratmıştı.
Ve Corona Virüs sürecinde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, sağlık çalışanlarıyla ilgili olarak "Bu konuda en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği bu yük olmasaydı belkide biz bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Buda gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhane de misafir ettik, heyetimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servislerini sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarında ki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular, hem bizi sıkıntıya soktular" şeklindeki ifadeleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı.
Vali Erdoğan Bektaş'ın düzenlediği basın toplantısında söylediği sözler sadece Pusula'da yayınlandı. Haber kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Vali Erdoğan Bektaş hem yazılı, hem sözlü olarak özür diledi. Ancak iş işten geçmişti.