Geçtiğimiz günlerde 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nu yapan ve seçime tek liste olarak girip güven tazeleyen Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Susam, Dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Susam, açıklamasında, "2013 Aralık ayında madenci kardeşlerimizin desteğiyle seçildiğimiz bu göreve elimizden geldiğince en iyi şekilde layık olmaya çalıştık. Derneğimizin var olma sebebi olan madenci kardeşlerimiz arasında yardımlaşmayı ve dayanışmayı arttırmak ve madenci kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalıştık. Bu çerçevede en büyük sorunumuz olan paso sorunumuzu çözerek, madenci kardeşlerimizin işyerlerine gidiş-geliş sorununu çözüme kavuşturduk. Cumartesi gününün maden işçisine tatil günü sayılması ve emekçi maden işçisinin ailesine daha fazla vakit ayırması için hükümetimizle bizzat temaslar sağladık. Dernek olarak birçok konuda gerek maddi gerekse manevi olarak çalışmalar yaptık. Bu yardımlaşma ve dayanışma ruhu içerisinde çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin oluşan yeni Yönetim Kurulu şöyle: Başkan Soner Susam, Başkan Yardımcısı Metin Şallı, Sayman İsa Dereli, Genel Sekreter Muhterem Cinköse, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karka.

Denetim Kurulu ise; Başkan Ruhi Karaköse, Üyeler Turgut Ören ve Kenan Bayramusta'dan oluştu.

Editör: Pusula Gazetesi