TFF Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor'a bir temsilcimiz daha eklendi. 2019-2020 futbol sezonunda Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde mücadele eden ve ligde oynadığı son 14 maçının tamamını kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan Kilimli Belediyepor da TFF'nin ligleri iptal etmesiyle birlikte Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıktı.

Corona Virüs salgını nedeniyle Mart ayında liglere ara verilirken, TFF daha önce şimdilik 18 Temmuz'da başlayacağını açıkladığı ligler için Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantısında liglerin iptal edilmesine karar verdi.

TFF Liglerdeki gruplar ile ilgili konuyu detaylı olarak açıklamak üzere toplandı yaptı. Detaylar ise açıklanacak. Ancak edinilen bilgiler doğrultusunda liglerde grup liderleri bir üst lige çıkacağı belirtiliyor. Bu durumda ise Kilimli Belediyespor özlediği, daha önce mücadele ettiği BAL'a tekrar çıkıyor.

DEVREK İYİ, EREĞLİ KÖTÜ SEZON GEÇİRDİ

Bu sezon ligde kötü bir sezon geçiren Ereğli Belediyespor 22 maçta topladığı 27 puanla ligin 10'uncu sırasında bulunurken bir diğer temsilcimiz Devrek Belediyespor BAL'da en iyi sezonunu geçirerek 22 maçta 34 puan toplayarak 5'nci sırada yeraldı. Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor'a 7 puan fark attı.

SÜPER KİLİMLİ, BAL OLDU

Süper Amatör Ligde oynadığı 19 maçta 50 puan toplayarak en yakın rakibi Gelikspor'un 5 puan önünde bulunan Kilimli Belediyespor, TFF'nin ligleri iptal etmesiyle birlikte Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor'un ardından Zonguldak'ı BAL'da temsil edecek 3'üncü takım oldu.

HER AN HERŞEY OLABİLİR
Bazı kulüpler bu duruma tepki gösteriyor, ligler oynansın diyor, bazı takımlar ise ligler iptal edilsin diyor. Ancak TFF daha önce aldığı kararı 2 kez değiştirdi, yine değiştirebilir. Her an herşey olabilir, play-out maçı oynanabilir, Kilimli Belediyespor'un hevesi de kursağında kababilir.