Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak eski İl Başkanı Umut Başoğlu, 16 Şubat'ta yapılan il başkanlığı kongresinin ardından değerlendirme yaptı.

Başoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın, Hakkı Güney'in listesinden aday olan Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük'ü istifaya davet etmesine ateş püskürdü. Kantarcı'nın istifaya davet sebebini merak ettiğini belirten Başoğlu "Son derece çirkin, mesnetsiz ve hazımsız bir tavır olarak görüyorum. Baktığımız zaman Çaycuma İlçe örgütünün tavırlarını zaten sorgulamıyorum da yargılamıyorum da" açıklamasını yaptı.

"SPEKÜLATİF, ÜSTÜMÜZDEN SİYASET YAPMAYA ÇALIŞAN BİR TAKIM ODAKLARA CEVABIMDIR"

Başoğlu, kongre ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "İl Başkanlığı seçimleri geçirdik bildiğiniz üzere. Bu konuya birazcık değinmem gerektiğini düşünüyorum son zamanlarda yaşanan süreçler ile ilgili. Değerli arkadaşlar bilindiği üzere gençlik kollarında görev yapan arkasından ilçe başkanlığı görevinde bulunan ve ön seçim ile CHP'den Milletvekili aday adayı olarak katılmış, İl Başkanlığı görevi almış, arkasından da 2018-24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olarak her şekilde partisine katkı sağlamaya çalışmış bir kardeşinizim. Benim istifa sürecim sonrasında Pazar günü seçimlere katılan Hakkı Güney İl Başkanı olarak görev aldı. Ve inanın yaklaşık 18 aylık bir süreç içeresinde ciddi anlamda iki büyük seçim atlattı. Sevgili eski İl Başkanımız Hakkı Güney'in bu vermiş olduğu atlatmış olduğu seçimlerdeki sınavına baktığımızda; bu sınavların çok ciddi sınavlar olduğunu ve başarılı olduğunu hep beraber izledik, hep beraber gördük. Birincisi şunu söyleyebilirim, bir takım spekülatif üstümüzden siyaset yapmaya çalışan bir takım odaklara aslında bu cevabım. Bilindiği üzere CHP 2 adaylı bir seçim yaşadı. Sevgili Hakkı Güney ve Sevgili Murat Pulat bu partinin iki önemli değeridir. İkisi de uzun yıllar bu partiye hizmet etmiş mücadele etmiş arkadaşlarım abilerim. Yine seçimden çekilmek zorunda bırakılan Turhan Oral da bir çok görevde partisini temsil etmiş bir abimiz. Lakin baktığımızda o gün Turhan Oral bir çekilme kararı aldı ya da aldırıldı."

"BÜLENT KANTARCI SENEM HANIM'A NİÇİN İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI?"

"İki tane listede yarışa giren Cumhuriyet Halk Partisi'nde Murat Pulat listesi öne çıktı ve Murat Pulat listesi kazandı. Onlara bundan sonraki süreçte İl Başkanlığında ve tüm görevlerde başarılar diliyorum. Bizim de her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Tabi ki bizi üzen olay bundan sonrasında o gün listede yaşanan olaylar bir takım spekülatif hareketlerin yapılması ve hazımsız hareketlerin yapılması beni çok çok çok üzdü. Hakkı Güney'in listesinde Çaycuma Kadın Kolları Başkanı sayın Senem Ağzıküçük kurultay delegesi olarak orada aday gösterildi. Aday gösterilmesinden sonra orada yaşanan olaylara anlam vermek de çok mümkün değil. Ben bunu anlamlandıramadım. Senem Hanım'a Çaycuma Belediye Başkanı niçin istifa çağrısı yaptı? Neden böyle bir çağrıya kendisine gereksinim duydu? Yani CHP'de görev yapan kadın kolları başkanı bir kurultaya aday gösterildiğinde bunun kötü olan tarafı neresidir? Öncelikle kendilerine şunu hatırlatmak isterim. Bu partinin ilk Genel Başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; kadına seçme ve seçilme hakkını vermiş. İkinci genel başkanımız ise çok farklı bir rejime geçiş yapan genel başkanlarımızdır. Ben bu arkadaşlarımıza partimizin tarihini ve tarihi akışını okumalarını ve anlamalarını tavsiye ediyorum. Gelinen süreçte bir kadın kolları başkanını kalkıp da istifaya çağrılması, 'sen falanca partiden aday oldun', 'falanca listeden aday oldun istifa et' denilmesi son derece çirkin, mesnetsiz ve hazımsız bir tavır olarak görüyorum. Baktığımız zaman Çaycuma İlçe örgütünün tavırlarını zaten sorgulamıyorum da yargılamıyorum da. Zaten İlçe örgütünün neler yaptığını bütün kamuoyu gördü."