Zonguldakspor'un başarılı kaleci Antrenörü Bülent Yenidoğan 1 yıldır görev yaptığı kırmızı-lacivertli ekipte değişik antrenman metodlarının yanı sıra kişilik karakter ve iletişimi ile Zonguldak'ta iz bıraktı. Zonguldakspor ile olan sözleşmesi sona eren Bülent Yenidoğan'ın gelecek sezon Zonguldakspor ile devam edip etmeyeceği belirsiz. Ancak Yenidoğan Zonguldak'ta bir eser bırakmak için kalecilik yılları dahil, antrenörlük kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri bir kitap haline getirdi. Zonguldakspor alt yapı antrenörü Necmi Cin ile birlikte son iki aydır "Kaleci"leri konu alan bir kitap hazırladı. "Son çizgi" ismini verdiği kitap iki bölümden oluşuyor.

8-10 yaş gurubundan 18-20 yaşa kadar olan bölümü Zonguldakspor alt yapı kaleci antrenörü Necmi Cin hazırlarken 20 yaş ve üstü profesyonel kaleci eğitim ve profesyonel antrenör nasıl olmalı bölümünü ise Bülent Yenidoğan hazırladı. 130 sayfalık kitapta profesyonel kaleci nasıl çalışmalı, bir kalecinin günlük, haftalık ve hazırlık dönemi boyunca yapması gereken çalışmaların yanı sıra kondisyon çalışmaları ve diğer çalışmalar fotoğraflarla detaylandırılmış görseller bulunuyor.

PAZARTESİ TÜFAD'TA TANITIM YAPILACAK

Zonguldakspor Kaleci Anterönrü Bülent Yenidoğan yayınlamış olduğu "Son çizgi" kitabı ile ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı: "Zonguldak ve çevre illerde, amatör futbol takımlarına ve bölge kaleci antrenörlerine verilmek üzere hazırlamış olduğumuz kitapları nasip olursa Pazartesi günü Zonguldak Tüfad'ta tanıtım yapacağız. Zonguldak camiasına bir eser bırakarak ayrılmak ve katkı vermek istedik. Amacımız sadece bölge kaleciliğinin gelişimine yardımcı olmaktır. Kitap adetleri takım sayısı kadardır. Ücretsizdir"

Editör: Pusula Gazetesi