Zonguldakspor ligde son 9 karşılaşmadan yalnızca 1 galibiyet çıkarabildi. Kırmızı-lacivertli ekip deplasmanda son galibiyetini 13 Ekim 2019 tarihinde alırken, 20 Ekim 2019 tarihinde iç sahada oynadığı ve 2-0 kakandığı Şanlıurfaspor maçının ardından kötü bir sürece girdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden ve sezonun ilk 7 haftasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Zonguldakspor ligde son 9 haftada adeta allak-bullak oldu.
Kırmızı-lacivertli temsilcimiz ligde son deplasman galibiyetini 13 Ekim 2019 tarihinde deplasmanda Hekimoğlu Trabzon'u 4-1 yenerek almıştı. Elmas bu maçın hemen ardından oynadığı ve iç sahada 2-0 kazandığı Şanlıurfaspor maçının ardından düşüşe geçti. Bu maçtan sonra oynadığı son 9 lig maçından yalnızca 1 galibiyet alabilen Zonguldakspor iç sahada Başkent Akademi'yi 3-0 yenmişti.
ELMAS, ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMAK İSTİYOR
Zonguldakspor kötü gidişatına hafta sonu deplasmanda oynayacağı Amed Sportif maçında son vermenin planlarını yapıyor. İlk yarıda rakibini Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda 90'ncı dakikada attığı golle yenen Zonguldakpor galip gelerek hem rövanşı vermeyi, hem de kötü gidişata son vermek istiyor.
Zonguldakspor 9 haftalık bu kötü süreçte kalesinde 19 gol görürken rakip kaleleri ise 12 kez havalandırdı.
Zonguldakspor, Amed Sportif maçının hazırlıklarına devam ederken, Teknik Direktör Serkan Afacan futbolcularla sık sık yaptığı konuşmasında, maddi sorunları bir kenara bırakarak maçlarda ellerinden geleni yapmalarını istedi. Maddi sorunların ise en kısa sürede aşılması bekleniyor.


ELMAS'IN SON 9 MAÇI
Sarıyer-Zonguldakspor: 2-2
Zonguldakspor-Samsunspor: 0-2
1922 Konya-Zonguldakspor: 1-1
Zonguldakpor-Gümüşhane: 0-1
Pendikspor-Zonguldakspor: 2-1
Zonguldak-Başkent Akademi: 3-0
Tarsus İdmanyurdu-Zonguldak: 7-1
Zonguldakspor-Afjet Afyon: 2-2
Zonguldakspor-Manisa FK: 2-2