Kırmızı kaliforniya solucanı ise bu sektörün baş mimarlarındandır. Toprakta yeteri kadar bulunmayan, fakat bitkiler için gereken maddeler gübre ile kazanılır. Piyasada bugün hem katı hem toz hem de sıvı gübre bulunmaktadır. Sıvı gübrelerin diğer gübrelere göre kullanımı daha kolaydır. Kullanımının kolay olması ile beraber diğer gübrelere göre daha hızlı aktivasyona girmesi sıvı solucan gübresi tercihini artırmaktadır.

Sıvı Solucan Gübresi Formülü Nedir?

Toprağın verimini ve kazancı artıran en iyi gübre sıvı solucan gübresidir. Sıvı solucan gübresi aslında sıvı gübre üretimi için en ideal yöntemdir. Sıvı gübrede mineral, mikroorganizma, biyo katalizör ve besin maddesi oldukça zengin miktarda bulunur. Yıpranmış ekosistemler için sıvı gübre kullanımı oldukça verim sağlamaktadır. Bitki yetiştirmenin her döneminde sıvı gübre kullanılabilir. Sıvı organik gübreler, bazı bitkilerin hayvan gübrelerine karıştırılması ile elde edilir. Sıvı organik gübre, toprağın gübre ile arındırılmasını en iyi sağlayan gübredir, denilebilir.

Toprağın asit baz değerini dengelemek gibi faydasının yanında topraktaki pek çok özelliği de değiştirebilir. Mesela toprağın su tutma kapasitesini artırmak, canlı olmasını sağlamak, bitkiyi tutuş kapasitesini artırmak ve birçok faydası vardır. Hatta erozyonun önlenmesinde dahi etkilidir. Ayrıca topraktaki katyon değişim kapasitesini yüksek seviyelere çıkardığı gibi, toprakta yetişen bitkinin dengeli büyümesini de sağlar. Bitki ve toprak için gerekli vitamin ve mineralleri içeriğinde bulundurur. Aynı zamanda mevcut ve kullanılmış bir toprak söz konusu ise toprakta bulunan kimyevi gübre ve ilaçların da temizlenmesinde katkıda bulunur. Orijinal ırk kırmızı kaliforniya solucanı satın almak için sayfamızı ziyaret ediniz.

Solucan Gübresi Tesisi

Solucan gübresi tesisi kurmak her girişimcinin hayalinde var olan bir iştir. Fakar bu sektörde dikkat edilmesi gereken şey Orijinal ırk kırmızı kaliforniya solucanı bulabilmektir. Yoksa bu size hem zaman hemde para kaybettirecektir. Bunun için güvenle bizimle iletişime geçebilir solucan gübresi tesisi için detaylı bilgi ve yardım talep edebilirsiniz. Sıvı gübre üretiminde azot, fosforik asit ve potas birleştirilir. İki elementli ve üç elementli çözeltiler elde edilir. Bu tür çok çeşitli sıvı gübre bulunmaktadır:

  • Seyreltik amonyak çözeltileri
  • % 36 - 40 azot içeren üre ve amonyum nitrat çözeltileri
  • % 26 azot içeren üre, amonyum sülfat ve amonyum nitrat çözeltileri
  • % 20 - 25 oranında azot içeren üre çözeltileri

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Yetiştirilir

Kırmızı kaliforniya solucanı nasıl yetiştirilir denildiğinde öncelikle bilinmesi gereken şey solucanları temin etme aşamasından başlar Orijinal ırk safkan kırmızı kaliforniya solucanı bulmalısınız ki bu sayede kayba uğramamış olursunuz.

Piyasada ambalajlı bir şekilde satılan sıvı gübre, bitki yetiştiriciler tarafından ev ortamında da üretilebilir. İster ambalajlı ister ev yapımı olsun, sıvı gübre kullanımı bitkiden bitkiye değişiklik göstermektedir. İşte bazı bitkilere göre sıvı gübre kullanımı ve kullanım miktarları şu şekildedir:

  • Sera domates, patlıcan, biber, salatalık ve benzer sebzeler için ilk sulamadan itibaren her sulamada kullanılır. Miktarı ise 2-3 kg/dekardır.
  • Tahılların kardeşlenme döneminin öncesinde kullanılır. Miktarı ise 4-6 kg/dekardır.
  • Patates için ilk sulamadan başlatarak çiçeklenme sonuna kadar 3 ya da 4 uygulama yapılır. Miktarı ise toplamda 6-9 kg/dekardır.
  • Çay için ise filiz vermeden 10 -15 gün önce kullanılır. Miktarı 6-9 kg/dekardır.
  • Açık alan domates, patlıcan, biber, salatalık ve benzer sebzeler için ilk sulamadan başlayarak çiçeklenme bitene kadar 4 ya da 6 uygulama yapılır. Miktarı ise toplamda 8-12 kg/dekardır.

Dilediğiniz taktirde sizlere sertifikalı orijinal ırk kırmızı kaliforniya solucanı ve organikkatı veya sıvı solucan gübresi temin edebiliriz. Bunun için https://sivisolucangubresi.org/

Editör: Pusula Gazetesi