Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi'nin 28 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeni seçilen Yönetim Kurulu, kendi arasında toplanarak, görev dağılımını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı şöyle oluştu:

Başkan Ali Topaloğlu, Sekreter Şeyda Kaya, Mali Sekreter Hüsamettin Ayvacı, Üyeler; Zafer Kaşka, Osman Bekaroğlu, Sinan Küçükkaya ve Ateş Türeli.

"KENTTE YAŞANAN TÜKETİCİ SORUNLARINI AYNI ANLAYIŞLA ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı açıklamada, "Annemin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığım Dernek Genel Kurulumuz, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Yönetim Kurulumuz ve üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Yönetim Kurulu'na; Ali Topaloğlu, Şeyda Kaya, Zafer Kaşka, Osman Bekaroğlu, Sinan Küçükkaya, Hüsamettin Ayvacı ve Ateş Türeli seçildi. Yönetim Kurulumuz, aynı heyecanla aşkla görevini en iyi şekilde yapacak ve kentte yaşanan tüketici sorunlarını aynı anlayışla çözmeye çalışacaktır" dedi.

Başkan Ali Topaloğlu, Dernek çalışmalarını ve çabalarını kamuoyuna duyuran Zonguldak yerel basınına ve Zonguldak halkına üyeleri adına teşekkür ettiğini belirterek, "Demokratik kitle örgütü olarak artık kentte herkes tarafından bilinen, her kesimin dikkate aldığı bir noktadayız. Bu noktaya gelişte çok kısıtlı olanaklarla az sayıda üye sayesinde geldik. Bizlere katkı sunan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

"KENTİMİZ TÜKETİCİ HAKLARI AÇISINDAN VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYADIR"

Hayat pahalılığının arttığı, enflasyonun dizginlenemediği günlerden geçtiklerini vurgulayan Başkan Topaloğlu, "Bu durum en çok yoksul ve dar gelirli tüketicileri etkiliyor. Evrensel tüketici hakkı olan ülkemizin de imza attığı en temel hak olan beslenme ve barınma hakkıdır. Resmi verilere göre, ülkemizde milyonlarca insan açlık ve yoksulluk içinde yaşıyor. Ülkeyi yönetenlerse, ülkemizin çok kalkındığından dem vuruyor, ama ülke yurttaşları bundan faydalanamadığı gibi, üstelik zam furyasıyla karşı karşıya kalıyor. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Ülkemizde sosyal politikalar hayata geçirilmeli, gelir adaletsizliği önlenmelidir. Diğer yandan faiz lobisi üretmeden karına kar katıyor. Bu karı en çok bankalar, faiz dışı gelirlerden elde ediyorlar. Yani bankalar, vatandaşı soyuyor, iktidar ise 'tavşana kaç, tazıya tut' misali tutum alarak, vatandaşın soyulmasına izin veriyor. Ülkemizin imza attığı evrensel tüketici hakları eksiz yerine getirilmelidir. Vatandaşın soyulmasına izin verilmemelidir. Kentimiz tüketici hakları açısından vahim bir durumla karşı karşıyadır. Sokakları işgal edilmiş, çevre kirliliği, kent kirliliği hat safhada, yol güvenliği kalmamış, sağlık hizmetleri iflas etmiş durumda. Merkezi hükümet ve onun yerel temsilcileri ve belediyenin Zonguldak halkına verebilecekleri hiç bir şey olmadığı ortada. Düşünün kente 5 yıldır bir hastane yeri bulunamıyor, bu utanç verici bir durumdur. Diğer yandan yıllardır madenlerde ölen insanlara, şimdide 'bu ölümler yetmez' denilerek, termik santraller kurarak, çevre kirliği yaratmak suretiyle insanlar çoluk-çocuk demeden ölüme terk ediliyorlar. Kesinlikle santral yapılmamalı, çevre kirliliği yaratan santraller kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"58'İNCİ MADDE DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ"

Maden işçilerinin yaptığı eylemlere de değinen ve 58'inci maddenin geri çekilmesini isteyen Topaloğlu, "Son günlerde Zonguldak kamuoyunu meşgul eden, Zonguldak halkının haklı tepkisine neden olan torba yasada yer alan TTK'yı doğrudan ilgilendiren 58'inci maddenin tasarından çıkarılmasını, maden işçisi üyelerimiz adına talep ediyoruz. Bu konuda maden işçilerinin ve GMİS'in vereceği her türlü mücadelede onların yanında yer alacağız. Çağdaş bir kent yaratmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz tüketici örgütü olarak, olanaklarımız ölçüsünde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi