Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ekim Ayı'nın 3'üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.

Gündemde bulunan 5 gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı söz alan il genel meclisi üyeleri sokaktaki başıboş köpeklerden şikayet ederek kırsal kesimde ve kent merkezinde saldırdıklarını ifade ettiler.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Ramiz Muslu "Geçen hafta Fener'e çıkarken 7-8 tane başıboş köpek yaya yolunda sağa sola saldırarak şehir merkezine indiler. Aslında bu genelde bir sorun, eğer bir tedbir alınırsa daha iyi olur, bu yönde bir çalışma yapılırsa daha iyi olur" dedi.

İl Özel Genel Sekreter vekili Mehmet Kokulu, bu köpekler için bir şey yapamayacaklarını belirterek "Başıboş köpekler için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bu bizim işimiz değil, belediyeler bu işe bir el atsınlar. Biz bazı köpekleri belediyelerin barınaklarına gönderdik. Sadece malzeme yardımı yapıyoruz. Bizim köpekleri toplama gibi bir görevimiz yok, zaten toplama işinizi belediyeler yapıyor" dedi.

Muslu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek "Merkezde il sağlık müdürlüğü, ilçelerde ilçe sağlık müdürlükleriyle görüşülerek bir çözüm üretilebilir" dedi. CHPlİ Üye Nebahattin Yılmaz da "Köpekler kırsalda aç kaldığı için fırını, lokantası olan merkeze iniyor. Kimse topu kimseye atmasın, radikal bir çözüm önerilsin. Sadece Özel İdare değil yetkili birimler bilimsel, köklü bir çözüm getirsin" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi