2.lig ve 3.lig Kulüpler Birliği kulüplerin maddi manevi düştüğü zor durumdan dolayı toplam 90 takım maçlara çıkmama kararı aldı.

CANER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner Pusula'ya yaptığı açıklamasında "Biz Kulüpler birliği olarak bir araya geldik ve kulüplerin yaşadığı sorunları gündeme getirdik. 2.lig ve 3.lig kulüpleri TFF'nin aldığı karar gereği İddaa'ya daha az girmeye başlamıştı ve bu da kulüpleri zor durumda bırakmıştı. Kulüpler Birliği olarak eylem planı hazırladık. Amacımız ilk yarının son 3 maçı ve ikinci yarı maçlarının iddiala alınmasıydı. Ama TFF tarafından kabul edilmedi." dedi.

"ÇARŞAMBA TOPLANTI YAPACAĞIZ"

Başkan Caner Kulüpler Birliği olarak 90 kulüp temsilcisi ile Ankara'da Altınpark'ta 11.30'da Çarşamba günü toplantı yapacağız ve durum değerlendirmesi yapacağız. Gelişmelere göre alacağımız olumlu-olumsuz yanıta göre aldığımız kararın arkasında duracağız" dedi.

"HAKKIMIZI ALACAĞIZ"

Başkan Caner "90 kulüp için Kulüpler Birliği olarak maçlara çıkmama kararı alındı. Hakkımızı alacağız. Biz kulüpler İddaa gelirleri ile ayakta duruyoruz. Spor Toto'ya spordan başka her türlü harcama yaptırıyorlar. Spor-Toto ne yapsın. Kaynakları kalmadı. 2. ve 3.lig Kulüpler Birliği aldığı kararın arkasında sonuna kadar duracak. Olumlu bir gelişme olmaması halinde maçlara çıkılmayacak" dedi.

CENGİZ GÜNAYDIN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

2'nci ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın, kulüplerin sıkıntısını gözden geçirerek ortak bir karar neticesinde böyle bir eylem planı düşüncesinde olduklarını söyledi. Duyarsız kalınması halinde bu haftadan itibaren maçlara çıkmama kararı alacaklarını belirtti. Çarşamba günü ise Ankara'da 90 takımın temsilcisinin katılacağı bir toplantı yapılarak bu konu masaya yatırılacak.

Spor Toto Teşkilatı, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle kemer sıkma politikası uygulayarak kulüplerin idda bültenlerinde yer alan maç sayısını düşürdü ve alınan paraları yarı yarıya indirmişti. Spor Toto'nun uyguladığı bu politika nedeniyle mağdur olan kulüpler bu gerekçeyle protestoya hazırlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi