Zonguldak Kömürspor’un 15 Ocak’ta deplasmanda karşılaşacağı Kocaeli Birlikspor Kulübü satılıyor. Beşiktaş’ın talip olduğu, ancak sır gibi saklanan satış işlemlerinin her an gerçekleşmesi beklenirken, Beşiktaş alt yapı futbolcularının gelişimi için 2. Lig tecrübesi kazanıp, A takıma daha kolay çıkmaları için Kocaeli Birlikspor’u tercih ettiği belirtiliyor.

Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta temsilcimiz Zonguldakspor’un rakibi Kocaeli Birlikspor’u Beşiktaş’ın aldığı yönünde çıkan haberler şaşkınlıkyarattı. Beşiktaş, Kocaeli Birlikspor’u satın alarak genç oyuncularını bu kulüpte vitrine çıkarmayı hedefliyor. Bu iddia Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazeteye verdiği röpörtajdan sonra dillendirilmeye başlandı. Albayrak o röpörtajında “Gençler artık A Takıma çıkıp antrenman topçusu olmayacak. İkinci ligden bir takım satın alıp onları ve potansiyeli bulunan transferleri bu takıma hazırlayacağız” açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından Metin Albayrak’ın İstanbul’dan bir takım alınacağı mesajını çıkartmasına rağmen Temsilcimiz Zonguldakspor’un da mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta 15 Ocak’ta deplasmanda karşılaşacağımız Kocaeli Birlikspor olduğu ortaya çıktı.

ŞİMDİ NE OLACAK
15 Ocak'ta ikinci yarının ilk maçını deplasmanda Kocaeli Birlikspor ile oynayacak olan Zonguldakspor'un
Beşiktaş'ın Kocaeli Birlik'i satın alması halinde maçı nerde, hangi şartlarda oynayacağı da merak konusu oldu.

KOCAELİ BİRLİK KANADINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz ise “Beşiktaş kulübünden çok defa bizleri izlemeye geldiler. Beşiktaş gelir konuşuruz” dedi. (Haber: Ender Yüksel)

Editör: Pusula Gazetesi