TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor'da şok bir gelişme yaşandı. Pazar günü saha ve seyircisi önünde kümede kalma yolunda çok kritik bir karşılaşma oynayacak olan Zonguldakspor en büyük rakiplerinden birisi olan Konya Anadolu Selçuk'u konuk edecek.

FUTBOLCULAR İDMANA ÇIKMADI
Zonguldakspor'da bugün yaşanan gelişme tüm moralleri alt üst etti. Zonguldaksporlu futbolcular yarın oynayacakları Konya Anadolu Selçuk maçı öncesinde bugün yapmaları gereken ter idmanına çıkmama kararı aldı. Sezon başından bu yana yaşanan maddi manevi sorunlar nedeniyle futbolculara düzenli ödeme yapılamıyor. Haftalardır para alamayan Zonguldaksporlu futbolcular bunu hiç sorun etmeden idmanlarına ve maçlarına çıkıp en iyi sonuçları almak için terinin son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdürmüştü. Yetenekleri ve güçleri ölçüsünde mücadele edip özellikle son 6 maçtır yenilgi yüzü görmeyen futbolcular bu 6 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik almış, son maçını da deplasmanda Şanlıurfa'yı yenerek taraftarını gururlandırmıştı.

Futbolculara vaad edilen transfer taksitlerinin yanı sıra maç başı ödemeleri ve prim alacaklarının büyük bir bölümünün yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda kazanılan Bayrampaşa maçı primlerinin dahi ödenemediği öğrenildi.

FUTBOLCULAR HİÇ SORUN YAŞATMAMIŞTI

Zonguldaksporlu futbolcular içerde bu kadar alacakları olmasına karşın hiç bir zaman para sorununu ön plana atmamış ve Zonguldakspor formasının terinin son damlasına kadar terletmiş, hem rakipleri ile savaşmış, hem de yokluk içinde forma için elinden geleni yapmıştı.

ONUR ERİŞ'TEN GELEN PARA NE OLDU

Zonguldakspor yönetiminin Samsunspor'a transfer olan Onur Eriş'ten gelen yaklaşık 800 bin lirayı kulübün vergi borçları ve geçtiğimiz sezon takımdan ayrılıp TFF'ye şikayette bulunan futbolcuların alacaklarına vermek zorunda kaldığı öğrenilirken, mevcut futbolculara ise sadece bu paradan 5 bin ile 10 bin lira arasında ödeme yapabildiği öğrenildi.

GÖZLER VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNDE

Kritik Konya Anadolu Seçluk maçında idmana çıkmayan futbolcuların yarınki maçta da terinin son damlasına kadar yine mücadele etmeleri beklenirken, hafta içinde ödeme yapılmaması halinde idman protestosunun devam etmesi bekleniyor.

Bu durumda Zonguldak'ın en büyük değeri olan Zonguldakpor'da yaşanan bu sorunun çözümü için gözler Vali Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Milletvekillerine çevrildi. Sorunun bir an önce çözülmemesi halinde takımı kötü günler bekliyor. Herkesin elini taşın altına koyması şart oldu.

Editör: Pusula Gazetesi