Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilmesinin önünü açan Torba Yasa görüşmelerinde yer alan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun komisyonda TTK'nın özelleştirilmesinin önünü açan kanun tasarısının kabul edilmesi gerektiği yönünde konuşma yaptığı ortaya çıktı. Komisyona katılan GMİS Yöneticileri, kendilerinin komisyonda yalnız bırakıldığını, Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun neler yaptığını anlattı. İşte GMİS yöneticilerinin anlattıklarındna notlar;

Torba Yasa'nın 58'inci maddesi olan ve TTK'nın özelleştirilmesinin önünü açan kanun tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldiğinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, komisyona katılarak söz aldı. TTK'nın özelleştirilmek istenmesine karşı açıklamalar yapan Mutlu'nun açıklamalarının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun da söz aldığı ve kanun tasarısının kabul edilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Çaturoğlu'nun kurumun alt çalışanlarında meydana gelen kazalardan kurumun sorumlu tutulduğunu, davalar açıldığını ve zararın meydana geldiğini gerekçe gösterdiği ve kanunun kabul edilmesi gerektiğini söylediği iddia edildi.

Zonguldak Milletvekili olan Faruk Çaturoğlu'nun şehrin en büyük değeri olan TTK'nın özelleştirilmesi noktasında İsa Mutlu'nun ardından söz alması ve özelleştirmenin önünün açılması yönünde konuşma yapması manidar bulundu.

Komisyonda oylamaya geçildiğinde ise Faruk Çaturoğlu'nun telefonuyla oynayarak oylamaya katılmadığı öğrenildi. Çaturoğlu'nun maddenin kabul edilmesi yönündeki konuşması ve oylamada tarafsız kalması 'TTK'yı özelleştirin ama beni karıştırmayın' şeklinde yorumlandı.

Bir Zonguldak milletvekilinin Zonguldak'ın kaderinin belirlendiği bir maddede yaptığı konuşma ve oylamada ret oyu kullanmaması 'İhanet' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi