Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum yapan HIV virüslü 21 yaşındaki zihinsel engelli S.S.'nin, Zonguldak'ta ailesinin baskısıyla dini nikahla birlikte yaşadığı 41 yaşındaki İ.D., ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.Zonguldak'ta yaşayan S.S., HIV virüsü taşıdığı için Ankara'da bazı hastaneler tarafından kabul edilmemesi ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum yaptı. Yapılan testlerde S.S.'nin bebeğinde HIV virüsüne rastlanmadı.

SERBEST KALDI

Yüzde 50 zihinsel engelli S.S.'nin, Kilimli İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşarken eşinden boşanan 4 çocuklu İ.D. ile zorla dini nikahla evlendirildiği ortaya çıktı. İ.D., iddiaya göre bir süre birlikte yaşadığı ve şiddet uyguladığı S.S.'yi, hamile olduğunu öğrenince ailesinin yanına bıraktı. S.S. ve ailesinin geçen 30 Aralık'ta Kilimli Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olması üzerine İ.D. gözaltına alındı. 'Nitelikli cinsel istismar', 'tehdit ve hakaret', 'basit yaralama' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen İ.D., savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BU KEZ TUTUKLANDI

S.S. ile ilgili haberlerin basına yansıması ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.D. için yeniden gözaltı kararı çıkardı. Polis, İ.D.'yi dün evinde gözaltına aldı. Dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen İ.D., savcılıktaki ifadesinde hamile olduğunu öğrenince S.S.'yi ailesinin yanına bıraktığını, bebeğin kendisinden olmadığını ileri sürdü. İ.D., şiddet uyguladığı yönündeki iddiaları da kabul etmedi. Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen İ.D., 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından tutuklandı. İ.D., cezaevine konuldu.

Editör: Pusula Gazetesi