Zonguldaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal'ın "Kilimli Yontma Taşdevrini yaşıyor" açıklamalarına Kilimli Güney Mahallesi Muhtarı olarak cevap verdi.

Başkan Nas, Erol Sarıal'ın ziyarette başka, gazetedeki haberde başka konuştuğunu belirterek "Siyasetini adam gibi dürüst yapacaksın" diye tepki gösterdi.

Şerafettin Nas konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Cumhuriyet Halk Partisi kilimli ilçe Başkanı Erol Sarıal ziyaretime geldiğinde Kilimli Belediyesi'nin ve başkan Kamil Altun'un mahallelerde güzel çalışmaları olduğunu bana söyledi. Ancak üzerimde mahalle ve ilçe örgütlerinin baskısı olduğu için açıklama yapamadığını itiraf etti. Ben de kendisine dedim ki 'bir önceki belediye başkanı belediye başkanın eksikleri bitmedi, onları tamamlamaya çalışıyorlar" dedim. Kamil Altun daha kendi işlerine başlayamadığını söyledim. O da bana 'biliyorum' dedi. Siz kendi döneminizde hiç sokağa çıktınız mı? Ya da mahalle muhtarlarını ziyaret ettiniz mi? Bütün ilçeler Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Devrek kar altında kaldı. 'Kilimli yontma taş devrini yaşıyor' diye açıklama yapmış. Sen beş yıl öncesine bak sokağa çıkamıyordunuz. Sokağa çıkacak yüzünüz yoktu. Ben bunları biliyorum ve yaşadım. Ben bu açıklamayı kınıyorum. Bir esnaf ve bir muhtarla tanışmadınız. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Bana gelince 'mahalle baskısı var' diyorsun haberde 'yontma taş devri' diyorsun. Bu açıklama yakıştı mı size? Siyaseti yapacaksanız adam gibi dürüst yapacaksınız."